Ευρωπαϊκές Ενισχύσεις που ήταν χαμένες, επιστρέφουν

 

ellada_stin_europi_zografiko

 

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 24|11|12

Προσθετοι πόροι εξασφαλίστηκαν για το Νότιο Αιγαίο που αφορούν στη χρηµατοδότηση δράσεων που σχετίζονται µε τη στήριξη ευπαθών οµάδων πληθυσµού των νησιών µας. Δράσεις και προγράµµατα που είχε καταστεί αδύνατη η περαιτέρω χρηµατοδότησή τους, λόγω της ένταξης της Περιφέρειάς Νοτίου Αιγαίου από τις αρµόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο «Στόχο 2» των ευρωπαϊκών περιφερειών. Εκείνων που παίρνουν λιγότερες ενισχύσεις επειδή…

diafimisi_entipa_mikro_1

…το µέσο κατά κεφαλήν εισόδηµα είναι υψηλότερο του 75% του κοινοτικού µέσου όρου. Όµως στα νησιά µας αυτό συµβαίνει γιατί στη Ρόδο, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη υπάρχουν πάρα πολύ µεγάλα εισοδήµατα που ανεβάζουν τον µέσο όρο της Περιφέρειας, χωρίς να µπορούν να ωφεληθούν από αυτές τις οικονοµίες τα υπόλοιπα νησιά, ώστε να µην δικαιούνται τις ενισχύσεις της Ε.Ε.

«Αυτός ο στατιστικός παραλογισµός στοίχισε και στοιχίζει στην Περιφέρειά µας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος εκτιµά ότι µε τους πόρους που εξασφαλίστηκαν «θα είµαστε σε θέση να εκµεταλλευτούµε προγράµµατα που απευθύνονται στους ανέργους και σε τόσους άλλους που πλήττονται από την οικονοµική κρίση στα νησιά µας».
Το θέµα αναδείχθηκε σε συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε στις 20|11 στο υπουργείο εργασίας στην οποία παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης.
Την επίτευξη της χρηµατοδότησης παρουσίασε ο αρµόδιος για τον χειρισµό, υπουργός εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.