Ο Γ. Βρούτσης είπε: με 586 ευρώ μισθό είναι καλύτερα από το τίποτε… | Τι πίνει; Φέρε λίγο…

Ανακοίνωση ΚΚΕ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις υπουργού εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση για την αξία του βασικού μισθού:

«Κυνικός, αλλά αποκαλυπτικός ο υπουργός Γ. Βρούτσης. Ομολόγησε ότι και σήμερα και αύριο, δηλαδή και με την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν μόνο ανάμεσα στην ανεργία ή στη δουλειά με μισθό πείνας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, πρέπει να απαντήσουν σε όλους τους υπερασπιστές του καπιταλισμού: Μέτρα για τους ανέργους, σταθερή δουλειά για όλους».

pa: Τι τον εμποδίζει άραγε αύριο να πει: 200 ευρώ είναι καλύτερα;
Ποιος του είπε ότι τα 586 ισχύουν; Επειδή αυτός έχει θεσπίσει νομοθετικά τον βασικό – για την ώρα – σε αυτό το ύψος, σημαίνει ότι δίνονται;
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δύο καταστάσεις: μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πια να δώσουν αυτά τα ποσά και δίνουν ό,τι έχουν…
… και μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα οι οποίες εκμεταλλεύονται την περίσταση και τη νομοθεσία που εφαρμόζει στα μέτρα τους ο Γ. Βρούτσης και δίνουν ήδη λιγότερα με εκβιασμό: Θέλεις φύγε, θέλεις μείνε με 1,5 εκ. ανέργους.