Με δύο ταινίες στο Νηρέα

Ειδική προβολή για τους μικρούς σινεφίλ

Το πρωί της 25 Νοεμβρίου, θα προβληθεί στις 11:00 η παιδική ταινία «Πειρατές!» των Peter Lord & Jeff Newit, μια βρετανική παραγωγή του 2012 της φημισμένης Aardman Animations. Στην ελληνική εκδοχή ακούγονται οι: Χρήστος Θάνος, Λίλα Μουτσοπούλου, Μάντυ Λάμπου, Τζίμης Απέργης, Ηλίας Ζερβός, Κώστας Τσάκωνας, Αργύρης Παυλίδης, Δημήτρης Παπαδάτος.

Για τους μεγάλους  – «Το Λιμάνι της Χάβρης»

Την τελευταία ταινία του κορυφαίου Φινλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι «Το Λιμάνι της Χάβρης» (Le Havre), μία φινλανδογαλλογερμανική συμπαραγωγή, θα προβάλλει η Κινηματογραφική λέσχη του ΝΗΡΕΑ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19:30. Η ταινία

…έκλεψε τις εντυπώσεις στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, εξασφαλίζοντας το Βραβείο της FIPRESCI, αλλά και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας και γνωστός μποέμ, έχει αυτοεξοριστεί στην πόλη-λιμάνι Χάβρη, όπου αισθάνεται να έχει μια πιο αρμονική σχέση με τους ανθρώπους, υπηρετώντας τους μέσω του έντιμου αλλά όχι και τόσο καλοπληρωμένου επαγγέλματος του λούστρου παπουτσιών. Έχοντας θάψει τα όνειρά του για μια μεγάλη λογοτεχνική καριέρα, ζει ευτυχισμένος μεταξύ του τριγώνου που σχηματίζει το αγαπημένο του μπαρ, η δουλειά του και η σύζυγός του Arletty, όταν η μοίρα ρίχνει ξαφνικά στο δρόμο του ένα μικρό προσφυγάκι από τα βάθη της Αφρικής.
Παίζουν: Αντρέ Βίλμς, Κάτι Ούτινεντ, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ελίνα Σάλο, Εβελίν Ντιντί. Σενάριο-σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι.