ΚΚΕ Πάρου: Οι νεκροί του Πολυτεχνείου με ονόματα

Άρθρο της Κ.Ο.Β για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Για να μαθαίνουν οι νέοι σε ηλικία:
Να ποιοί είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Όταν ρωτούσαν τον Γκαίμπελς για την εξολόθρευση των Εβραίων,απαντούσε: «Αδύνατον,αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»! Επομένως τίποτα το πρωτότυπο από το ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που ως απόγονοι των ταγματασφαλιτών, ως επίγονοι του φασίστα Μεταξά και ως υποστηρικτές της χούντας των συνταγματαρχών, ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι «μύθος».

Δεν θα αναφερθούμε…


…στους 88 εκ των δολοφονημένων από τη χούντα που μνημονεύονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θα σταθούμε μόνο στο κομμάτι της ιστορικής έρευνας του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών»με τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973»που αφορά στους νεκρούς του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και αμέσως μετά την καταστολή της.

Σύμφωνα με τα τεκμήρια,από τη χούντα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Όλοι οι παρακάτω δολοφονήθηκαν 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 1973. Να μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής.
TorilMargretheEngelandτου PerReidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας.
Βασίλειος Φάμελλλος του Παναγιώτη, 26 ετών,ιδιωτικός υπάλληλος.
Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου.
Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος.
Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος.
Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης.
Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος.
Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος.
Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής.
Αλέξανδρος – Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας.
Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου, 63 ετών, Βιοτέχνης απο την Καρδίτσα.
Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος.

Ο παραπάνω κατάλογος είναι ενδεικτικός και δεν περιλαμβάνει, λόγω χώρου, το που, πότε, πως και ποιά ώρα δολοφονήθηκε ο καθένας από τους προαναφερθέντες.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει κι άλλους. Πολλούς. Αρκετοί από αυτούς δολοφονημένοι και στην ευρύτερη, πέραν του Πολυτεχνείου, περιοχή της Αθήνας, από τις δυνάμεις της καταστολής που είχε εξαπολύσει η χούντα.
Τα θρασίμια του μαζισμού λένε: «Αυτοί δεν είναι νεκροί του Πολυτεχνείου. Αυτοί ήταν «έξω»από το Πολυτεχνείο»! Είναι μάλιστα ικανοί να ισχυριστούν ότι οι «έξω» από το Πολυτεχνείο δεν δολοφονήθηκαν από τη χούντα στο πλαίσιο της καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά ότι «σκόνταψαν και χτύπησαν μόνοι τους»…

Αλλά και εδώ τους διαψεύδουν τα πραγματικά γεγονότα. Να τι κατέθεσε ο οδηγός του ταγματάρχη Ντερτιλή ένα χρόνο αργότερα -το 1974- ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης, όταν ο Ντερτιλής έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφο και πυροβόλησε έναν νεαρό στην Πατησίων και Στουρνάρα: «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο» και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μην συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: «Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι»…

Αυτός είναι ο «μύθος»των νεκρών του Πολυτεχνείου. Αυτή ήταν η χούντα των «Ντερτιλήδων». Αυτά είναι τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής που την εκπροσωπούν σήμερα.
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012