Κ. Μπιζάς: Αντίδραση με όλα τα νόμιμα μέσα μαζί με τους υπάλληλους

Σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Μανιτάκη (που ανήκει στη ΔΗΜΑΡ) με την οποία δρομολογείται η β΄ φάση του σχεδίου «Καλλικράτης» δηλαδή, οι «οριζόντιες» απολύσεις στο δημόσιο τομέα, πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες κινητοποιήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας.
Μάλιστα για αύριο 15|11|12 έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να σχεδιαστούν οι αντιδράσεις, τόσο για τα ζητήματα απολύσεων στο δημόσιο τομέα σε επίπεδο ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), όσο και το ζήτημα των καθολικών περικοπών που προβλέπονται για τους ΟΤΑ από 3ο μνημόνιο.

Ενόψει αυτής της συνεδρίασης ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς που έχει εκλεγεί στην περιφερειακή ενότητα Πάρου – Αντιπάρου με το συνδυασμό της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, δημοσιοποίησε σήμερα (14|11|12) τις θέσεις τους που ακολουθούν:


«Με αφορμή την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 15 Νοεμβρίου 2012 , με τηλεδιάσκεψη στα Καταστήματα  της Περιφέρειας στην Σύρο και στη Ρόδο, θα ήθελα να σας καταθέσω τα παρακάτω. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας μας έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια περικοπές 60% στους πόρους τους. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» παρότι παρουσιάστηκε σαν μια σημαντική μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν συνοδεύτηκε από τους απαραίτητους πόρους με αποτέλεσμα να οδηγείται σε κατάρρευση το οικοδόμημα της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού.

Η συνεχιζόμενη μισθολογική και εργασιακή υποβάθμιση των υπαλλήλων στην αιρετή Περιφέρεια όπως και στον ευρύτερο Δημόσιο αλλά και Ιδιωτικό τομέα, επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην ρευστότητα της αγοράς , υποχρεώνει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Επίσης η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων κατηγορίας Δ.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ)  είναι άδικη , σπασμωδική και αναποτελεσματική.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον αποψίλωση των υπηρεσιών της  από προσωπικό και σε συνδυασμό με την μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας σε οριστικό μαρασμό και απαξίωση. Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οφείλει σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών ΕΝ.ΠΕ. να  εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της προς την Κεντρική Διοίκηση, να συμπαρασταθεί στους υπαλλήλους της  και να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης».

Με εκτίμηση,
Κώστας Ν. Μπιζάς
Μαθηματικός,
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου