Με το στανιό αντιμνημονιακός ο Βλαχογιάννης | Αναστολή λειτουργίας Δήμου Πάρου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογίαννης,

  • αφού τα τελευταία τρία χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να δημιουργήσεις «άμυνες» στην Πάρο για να αντιμετοπισθεί η πολιτική των μνημονίων…
  • αφού υπονόμευσε κάθε πρωτοβουλία κατοίκων και φορέων για αντιδράσεις και διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών των μνημονίων…
  • αφού υποστήριξε με νύχια και με δόντια και «προστάτευσε» στην Παριανή κοινωνία τον μέχρι πρότινος αρχι-υπουργό των μνημονίων – Γιάννη Ραγκούση – των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου

…τώρα, αφού ο Γιάννης Ραγκούσης έμεινε εκτός κυβέρνησης και αποβλήθηκε αυτοπαραιτούμενος αναγκαστικά από το ΠΑΣΟΚ…

…ο πιο μνημονιακός δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα Χρ. Βλαχογιάννης (λόγω των προαναφερθέντων) αποφάσισε να εμφανίζεται σε κινητοποιήσεις πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα 13|11|12 δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί και που αφορά κινητοποίηση κατά του μνημονίου 3 και σε ότι προβλέπει για την καταστροφή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η καταστροφή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία σήμερα θέλει να εμφανιστεί ότι αντιδρά ο Χρ. Βλαχογιάννης, ήταν επιλογή της τρόικας και εφαρμόστηκε από τον ευεργέτη του Γιάννη Ραγκούση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Πάρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρά σε αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του προς το κοινό την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012. Η 7η Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», χωρίς υπερβολή χαρακτηρίζεται ως αποφράδα ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι οδυνηρά και ουσιαστικά καταργούν την αυτοτέλεια των δήμων και υποβαθμίζουν το θεσμό των αιρετών.

Ειδικότερα:
1. Η σύσταση και η λειτουργία Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ (παράγραφος στ΄4) αντίκειται στις Συνταγματικές διατάξεις και καταλύει στην πράξη την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι επιδιώκουν την διαφάνεια και τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα, που ήδη είναι αρκετοί, αλλά δεν δέχονται την αντισυνταγματικά επιβαλλόμενη επιτροπεία.
2. Η αποδιάρθρωση της λειτουργίας των Δήμων και ιδιαίτερα των κοινωνικοπρονοιακών δομών και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει.
3. Προωθείται η συνολική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πλήρης υποβάθμιση του ρόλου των Αιρετών.
Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα αυτό.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης».