Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «κλέβει» πολιτικές υπέρ των τραπεζιτών

Σήμερα (12|11) δημοσιοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση αρμόδιου για την οικονομική πολιτική με καταγγελίες για την τακτική συγκυβέρνησης στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Απάντηση από τη ΝΔ δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα:

Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου, Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η τρικομματική κυβέρνηση, έπειτα από αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες, έστω και τυπικά, κυρώθηκαν από τη Βουλή, εξέδωσε σήμερα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης. Με απλά λόγια, η Βουλή των Ελλήνων δεν θα έχει κανένα λόγο στον τρόπο διάθεσης των 50 δις € στις τράπεζες.

Στις διάφορες διατάξεις της σχετικής πράξης, η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει τους παλιούς ιδιοκτήτες των τραπεζών. Επαναλαμβάνεται, έτσι, η λογική ότι «το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον των τραπεζιτών». Απέναντι σε αυτή την πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επιμένει στην ανάγκη δημοσίου και κοινωνικού ελέγχου του πιστωτικού συστήματος. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να δανείζεται 50 δις € με την επιβολή των καταστροφικών μέτρων του Μνημονίου και να μην έχει λόγο στη διοίκηση των τραπεζών, όταν το 90% των μετοχών τους θα ανήκει στο Δημόσιο.