Και ο Μαχαιρίδης αντιμνημονιακός | Επανάσταση κατόπιν εορτής

Πρόσκληση σε  έκτακτη συνεδρίαση

Σύμφωνα με το άρθρο 167 παράγραφο 1 & 3 του Ν.3852/2010 κατόπιν αιτήματος του κ. Περιφερειάρχη συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αιγαίου  στις 15 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη  και ώρα  17:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας  στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1),  με θέμα:  «Μνημόνιο Ш και οι συνέπειες του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες».

Η άποψη της αντιπολίτευσης

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κόκκινος, με το κείμενο που ακολουθεί:

«ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ Β΄ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος , μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη κο Μαχαιρίδη και εκφράζοντας το σύνολο των στελεχών του περιφερειακού συνδυασμού  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συναίνεσε  στην πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Τα προβλήματα που συσσωρεύονται  στο β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης  τα τελευταία τρία χρόνια (2010-2011- 2012)  με την ψήφιση των τριών Μνημονίων  και την προχειρότητα που «στήθηκε» ο «Καλλικράτης» , καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.

Ο θεσμός του β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης οδηγείται στην απαξίωση. Οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και οι αναπτυξιακές δράσεις περιορίζονται και το κοινωνικό κράτος απουσιάζει, πολύ περισσότερο όταν απουσιάζει η πολιτική βούληση , ο προγραμματισμός και η οργάνωση. Μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (15-11-2012), όπου θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, καλούμε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ)  να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προωθήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και  τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να παρουσιάσει διεξοδικά τις τεράστιες λειτουργικές αδυναμίες των Περιφερειών  και με ψηφίσματά του να αναδείξει στον πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία τα αυτοδιοικητικά προβλήματα».