Η πυροσβεστική Πάρου διέσωσε γάτα

Οι άνθρωποι του PAWS δημοσιοποίησαν τις ευχαριστίες τους στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Πάρου η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως για να «σώσει γατούλα που έπεσε σ’ ένα άδειο πηγάδι 12 μέτρα βαθύ, σε αγρόκτημα στο Νταμουλη». Ο ιδιοκτήτης του ζώου έριχνε τροφή στην γάτα για να την κρατάει ζωντανή. Ο PAWS του έδωσε μια «παγίδα» για μπει η γάτα μέσα και να την τραβήξουν επάνω, αφού η παγίδα ήταν δεμένη με σκηνή. Δεν κατάφεραν…

…να την τραβήξουν. Τελικά χρειάστηκε πυροσβεστική ομάδα για να κατέβουν στο βαθύ πηγάδι και να την τραβήξουν πάνω μέσα στην παγίδα που είχε μπει.

Με την ευκαιρία, ο σύλλογος ενημέρωσε ότι τώρα που κλείνουν τα εποχιακά ξενοδοχεία και εστιατόρια και τα εξοχικά σπίτια, μαζεύονται πολλές γάτες στα σπίτια που μένουν ανοιχτά. Για να μειωθεί το πρόβλημα ο σύλλογος προτείνει οι ιδιοκτήτες να συνεργαστούν μαζί του έγκαιρα για να στειρώνονται οι γάτες. Επίσης, ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι χρειάζεται η οργάνωση για την παροχή χειμερινής τροφής για τις «γατο – κοινότητες». Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ.: 22840 – 42073, 22840 – 42073 – Κιν.: 6951 851 575, 6951 851 575.