Τι δουλειά έχεις με τον πρέσβη της Μέρκελ μία ημέρα πριν την ψήφιση των μέτρων Αλέξη μου;

Υπάρχει περίπτωση να σου είπαν: «κάτσε ήσυχος και θα είσαι ο επόμενος;»

Από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιήθηκε ότι σημερα, ημέρα γενικής απεργίας ενάντια στην ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου, ο πρέσβης της Γερμανίας ζήτησε και είδε για μία ώρα τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στη γλώσσα της διπλωματίας σημαίνει ότι ο Γερμανός διπλωμάτης μετέφερε μήνυμα, αφού δεν υπάρχει ομόλογος διπλωμάτης του επίσημου εκπροσώπου μίας κυβέρνησης σε άλλη χώρα στα κόμματα αντιπολίτευσης. Όποτε είναι απαραίτητο υπάρχει ο υπεύθυνος τομέα εξωτερικών που στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο κ. Δραγασάκης αλλά η κ. Ρένα Δούρου. Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας από τους επιτελής του κόμματος για τα οικονομικά, ο μόνος με τον οποίο συνομιλούν παράγοντες από το εξωτερικό, αφού τον γνωρίζουν από παλαιές συνεργασίες.
Ας δούμε τι λέει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση. Για τους βιαστικούς που θα πουν ότι δεν είναι ύποπτη μία συνάντηση που δημοσιοποιείται, τους λέμε ότι μία τέτοια συνάντηση είναι αδύνατον να κρυφτεί. Γι’ αυτό και κοινοποιείται. Το ζήτημα είναι ότι δεν κοινοποιείται, αυτό που συζητείται:

«Ο Γερμανός Πρέσβης συναντήθηκε σήμερα, μετά από αίτημά του, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Γιάννης Δραγασάκης, διήρκησε μία ώρα και εστιάστηκε στην οικονομική κρίση, στο αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου προγράμματος και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στον Γερμανό Πρέσβη επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή του νέου πακέτου λιτότητας που προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο καθώς και ο προϋπολογισμός θα οδηγήσουν σε νέα ελλείμματα και περαιτέρω απαιτήσεις για νέες περικοπές δαπανών, μισθών, συντάξεων και του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού. Τονίσθηκε η μη-βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ανάγκη αντιμετώπισής του στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής ρύθμισης, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα από Ειδική Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής».

Το Γραφείο Τύπου               6/11/2012