Κλειστός ο Δήμος Μήλου από εργαζόμενους | Όχι στο νέο μνημόνιο καταστροφής

Από σήμερα 5|11|12 οι εγκαταστάσεις του Δήμου Μήλου βρίσκονται υπό κατάληψη στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης του 3ου καταστρεπτικού μνημονίου που επίκειται με την συζήτηση τη προσεχή Τετάρτη 7|11|12 στη Βουλή. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των εργαζόμενων του Δήμου, όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης:

«Μετά από συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μήλου, στις 02/11/2012, αποφασίστηκε η ΚΑΤΑΛΗΨΗ και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Μήλου από την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου με περαιτέρω κλιμάκωση και τις επόμενες ημέρες και συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία την Τρίτη 06 Νοεμβρίου από το Δήμο Μήλου στον Αδάμαντα. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Μήλου σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας…

…. τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος!!!
Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόηση σας καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους υπαλλήλους των Δήμων. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίηση τους είναι ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Γνωρίζετε καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας.
Σηκώστε το ανάστημα σας, υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο και τις ζωές σας. Ας μετατρέψουμε τους Δήμους μας σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων.

Αν τους αφήσουμε δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Δεν υποχωρούμε, δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν τους».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μήλου