Συνάντηση δημάρχων νησιών με ΣΥΡΙΖΑ για ΔΟΥ | Δήλωση Μ. Γλέζου

Χθες Πέμπτη 1/11, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το Θ. Δρίτσα (Α΄Πειραιά), Γ. Ζερδελή (Λέσβου), Α. Καλογερή (Σάμου), Δ. Γάκη (Δωδεκανήσου) και Ν. Συρμαλένιο (Κυκλάδων), με τους Δημάρχους Άνδρου Γ. Γλυνό, Λέσβου Δ. Βουνάτσο, Θήρας Ν. Ζώρζο, Τήνου Π. Κροντηρά και Ικαρίας Χρ. Σταυρινάδη, για το θέμα της κατάργησης των ΔΟΥ.

Επαναλήφθηκε η πλήρης στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα των νησιωτικών ΟΤΑ και των τοπικών φορέων για τη διατήρηση των ΔΟΥ, αλλά και των άλλων υπηρεσιών, που είναι σε διαδικασία κλεισίματος (Τελωνεία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία). Επισημάνθηκε…


…ότι τα νησιά δέχονται πλέον συνεχή χτυπήματα, αφού το κλείσιμο ζωτικών υπηρεσιών και η συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και άλλων κοινωνικών δομών, όχι μόνο δεν παίρνουν υπόψη τις συνθήκες της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, αλλά δημιουργούν πρόσθετα και δυσβάστακτα προβλήματα για τη διαβίωση και παραμονή των κατοίκων στα νησιά.
Εξάλλου δήλωση για το θέμα δημοσιοποίησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος:

«Η Κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της σε παραλογισμό και προκλητικότητα. Δύο Εφορίες στις Κυκλάδες με τα 24 κατοικημένα νησιά, δύο Εφορίες και στα Δωδεκάνησα, με τα 26 κατοικημένα νησιά!!! Μα πού νομίζουν ότι βρίσκονται, επιτέλους; Τα υπουργικά γραφεία δεν έχουν ένα χάρτη της Ελλάδας, για να θυμούνται ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ χώρα της Ευρώπης; Και στα νησιά αυτά δεν κάνουν μόνο τις διακοπές τους τουρίστες, αλλά ζουν μόνιμα και Έλληνες πολίτες, που, εκτός από υποχρεώσεις, έχουν και δικαιώματα.

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης; Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας; Έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετείται η πάταξη της φοροδιαφυγής; Πότε θα καταλάβουν ‒και θα το αποδείξουν έμπρακτα αυτό‒ ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε οριζόντια; Οι νόμοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ!

Οι συνθήκες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά στα νησιά μας και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν, να το αναγνωρίζουν και να το συνυπολογίζουν σε κάθε τους ενέργεια όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι μας διοικούν, και μάλιστα θεωρούν ότι είναι και… αναντικατάστατοι! Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα αυτή την απόφαση. Αλλιώς ας πάει να ζήσει σε ένα νησί όχι για πολύ, μόνο για τρεις μήνες. Χωρίς υπηρεσιακό ελικόπτερο, εννοείται. Έλεος πια με την αναλγησία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης!»