Ανακοίνωση Οικολόγων για το νόμο περί Αιγιαλών στη Βουλή

Εχθές στη Βουλή συζητιόταν νόμος «σκούπα» ο οποίος περιλάμβανε διάφορα «εργαλεία» εφαρμογής των μνημονίων. Μέγα θέμα έγινε η άρνηση πολλών βουλευτών να δεχτούν τροπολογία για το ταμείο ασφάλισης δημοσιογράφων και θέμα έγινε και η καταψήφιση του άρθρου 4 που αφορούσε ένα σκέλος μέτρων αυτού του νόμου.
Στο σκέλος των μέτρων που πέρασε από τη Βουλή κατά πλειοψηφία και δεν έγινε θέμα, ήταν η αλλαγή όρων χρήσης αιγιαλών και νερών που αφορά και τα νησιά μας. Εχθές δημοσιεύσαμε σχετική ομιλία από τη Βουλή του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιου, σήμερα, παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος των «Οικολόγων – Πράσινων»:

Όταν οι αιγιαλοί δεν προσφέρονται για πελατειακές σχέσεις

Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής απέδειξε για άλλη μια φορά τον τραγέλαφο του πολιτικού μας συστήματος. Το πελατειακό κράτος συνεχίζει τη κυριαρχία του ακόμα και «στο κρεβάτι του πόνου» της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι αρχηγοί των τριών κυβερνητικών εταίρων λησμόνησαν να προσέλθουν στο κοινοβούλιο για να αποφανθούν σε ονομαστική ψηφοφορία για διατάξεις και κατά τ’ άλλα επέβαλαν στο ποίμνιο τους «κομματική πειθαρχία» για τη σωτηρία της χώρας!

Η διαπαραταξιακή έκφραση των βουλευτών εκδηλώθηκε σ’ όλο το μεγαλείο της με την εξαίρεση από τον ΕΟΠΥΥ των ασφαλισμένων στα «ευγενή ταμεία», σε συνηγορία με τα αποφθέγματα επαναστατικών εγχειριδίων! Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι και από σπόντα κάποιοι άλλοι δεν θα χρειαστεί να απομνημονεύσουν τα γνωστά πενταψήφια (και τσουχτερά για την τσέπη) τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ…

Βέβαια οι συντεχνίες έχουν μεγαλύτερο βάρος από την προστασία των αιγιαλών της χώρας μας. Για τους βουλευτές μας, νερά και αιγιαλοί δεν ψηφίζουν και άρα δεν έχει καμία αξία η προστασία τους. Η κοντόφθαλμη λογική τους θα στοιχίσει βαριά σε πολλές γενιές που θα έρθουν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε σχετικά:

«Τελικά ο συνδυασμός μνημονιακής κυβέρνησης και αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης  αποφάσισε να επιβάλλει διά της «κομματικής πειθαρχίας» την ιδιωτικοποίηση του νερού και το χτίσιμο των παραλιών και διά της «κατά συνείδηση» βούλησης να κρατήσει τα προνόμια των συντεχνιών! Στη νεοελληνική δημοκρατία όλοι είμαστε ίσοι, απλώς κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους …ίσους.»