Απάντηση Μ. Ισιγώνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Σήμερα (28|10) με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Ενεργών Πολιτών του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, δημοτικός σύμβουλος Μ. Ισιγώνης, δημοσιοποίησε την δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε το όνομα του στη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 26|10 στο περιοδικό «HOT DOC» του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.
Ισχυρίζεται ότι δεν διατηρεί ενεργό λογαριασμό στην συγκεκριμένη Ελβετική τράπεζα, αλλά ωστόσο δέχεται ότι η λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει το όνομα του, επειδή όμως παλαιότερα υπήρχε λογαριασμός σε εξαγορασθείσα από την Ελβετική τράπεζα, άλλη ξένη τράπεζα, στην οποία είχε ανοιχτεί λογαριασμός για οικογενειακούς λόγους.

Ο Μ. Ισιγώνης αποκαλύπτει και σχέδιο πολιτικής επίθεσης εις βάρος του με τη δημοσίευση και του δικού του ονόματος στη σχετική λίστα. Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση της δικής του γνώμης επάνω στο θέμα, είναι θετική εξέλιξη, αφού «ισορροπεί» την εδώ και δύο ημέρες διακίνηση πληροφοριών μεταξύ των πολιτών της κοινωνίας της Πάρου.
Ακολουθεί το πλήρες σχετικό κείμενο:

«Επειδή το όνομα μου εμφανίζεται στη ονομαζόμενη Λίστα Λαγκάρτ, και γνωρίζοντας τις συνέπειες του Νόμου για Ψευδή Δήλωση, δηλώνω τα ακόλουθα:
1. Δεν Διατηρώ ΚΑΝΕΝΑ λογαριασμό σε οποιαδήποτε Τράπεζα του Εξωτερικού.
2. ΠΟΤΕ στη Ζωή μου, δεν έχω βγάλει από την Ελλάδα,νόμιμα ή παράνομα, χρήματα στο Εξωτερικό.
Το όνομα μου φαντάζομαι ότι υπάρχει στη λίστα γιατί, στη δεκαετία του 1970, οι γονείς μου είχαν τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, σε Τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC Ελβετίας, την περίοδο που ο πατέρας μου έκανε τρεις εγχειρήσεις Ανοιχτής Καρδιάς, στην Αμερική, και το ΙΚΑ δεν κάλυπτε τα έξοδα. Μετά τον θάνατο του Πατέρα μου έγινα συνδικαιούχος, μαζί με την Μητέρα μου, του λογαριασμου αυτού στην Ελβετία.
Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, μιάς και εξέλειπαν οι λόγοι διατήρησης του, ο λογαριασμός έκλεισε και το υπόλοιπο του, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, στο υποκατάστημα Γλυφάδας της HSBC. Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων ο λογαριασμός αυτός στην Ελλάδα εχει μηδενιστεί…
Δηλώνω επίσης, ότι αυτοί που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του ονόματος μου στη Λίστα, για πολιτικούς λόγους, και θα προσπαθήσουν να με ταυτίσουν με αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική, και όχι μόνον, καταστροφή του τόπου, διαψεύδονται ήδη πανηγυρικά».