Έλα ρε πούστη μου, μπράβο! Η Αλέκα του ΚΚΕ αναγνωρίζει την ύπαρξη των μικρομεσαίων | Συναντήθηκε και μαζί τους!!!

Η γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ για να συζητήσουν τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων και των βιοτεχνών που κλείνουν κάθε ημέρα. Το ότι τους συνάντησε η Αλέκα είναι το ένα θέμα, το ότι μίλησε μαζί τους είναι το δεύτερο θέμα, το ότι όμως αναγνώρισε ότι αποτελούν «σύμμαχο» στους αγώνες όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.

Μπράβο στο ΚΚΕ. Καλώς ήρθαν στην Ελλάδα! Νωρίς το κατάλαβαν ότι ο χαρακτηριστικός Έλληνας, μικρομεσαίος εργοδότης, ούτε «εχθρός» είναι, ούτε καπιταλιστής.
Πολύ φοβάμαι ότι οι του ΚΚΕ το κατάλαβαν αργά.
Πολύ φοβάμαι ότι αργά κατάλαβαν πως ο πρώτος στόχος τόσο των εξωνημένων πολιτικών του εσωτερικού, όσο και των μνημονιακών από το εξωτερικό (ακόμα και πριν τα μνημόνια) δεν ήταν η μικρή εδώ και δεκαετίες βιομηχανική ελληνική εργατική τάξη, αλλά η ακμάζουσα, ντόπια μικρομεσαία βιοτεχνική και εμπορική τάξη. Γιατί ο πρώτος στόχος πάντα ήταν η επιβολή των μονοπωλίων ή ολιγοπωλίων του καπιταλισμού και νεοφιλελευθερισμού εσωτερικού και εξωτερικού.
Και τώρα που κοντεύουν να τα καταφέρουν, το ΚΚΕ αρχίζει και το καταλαβαίνει! Μπράβο!!!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ στις 19|10|12:

Για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

«Ως Κόμμα έχουμε διατυπώσει και έχουμε φέρει μέχρι και σχέδια νόμου στη βουλή που έχουν δυστυχώς απορριφθεί για την αντιμετώπιση των πιο οξυμμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων που αφορούν π.χ. το δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα. Την, στην ουσία, εγκατάλειψη προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ασφάλιστρα, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρηματιών που κλείνουν, λόγω χρεοκοπίας, και που βεβαίως δεν μπορεί να τιμωρηθούν με κατασχέσεις μια που δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξαναεπιχειρήσουμε να φέρουμε νέα σχέδια νόμου στη βουλή, άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τη γενικότερη θέση μας για την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό όμως που αποτελεί απάντηση σήμερα είναι η κοινή δράση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργατοϋπαλλήλους και τη φτωχή αγροτιά και η υιοθέτηση μέτρων που στρέφονται κατά των μονοπωλίων. Γιατί σε τελευταία ανάλυση ακόμα κι αν γίνει η ανάκαμψη από την κρίση, τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κερδίσουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας και των αυτοαπασχολουμένων».