Νέες αντιδράσεις για Κωβαίο | Ιδιωτική ασφάλιση στα σχολεία

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα πάρου – Αντιπάρου» της 13|10|12


Ο αντιδήµαρχος κ. Μ. Κωβαίος, µε αφορµή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από δηµοτικούς συνδυασµούς της αντιπολίτευσης (Πάρος – ΑΞΙΑ και ΚΕΠ Πάρου) και συλλόγους γονέων, εναντίον του, θεώρησε ορθό να απαντήσει. Αίτια των αντεγκλήσεων στάθηκε η προσπάθεια του κ. Κωβαίου να προωθήσει στην σχολική κοινότητα πρόγραµµα ασφάλισης από ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Μ. Κωβαίος, στην επιστολή του επιτίθεται στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δηµοτικός συνδυασµός στις 4/10 και υποστηρίζει τα εξής:

«[…] Ο Δήµος διεκδικεί και θα διεκδικεί πάντα τα κεφάλαια που αφορούν την ασφάλεια και την εκπαίδευση των µαθητών µας. Στοχεύει ώστε να µη λείψει τίποτα από κάθε σχολείο µέσα από χρηστή διαχείριση προκειµένου να µην επιβαρυνθούν οι γονείς αξιοποιώντας ταυτόχρονα την κάθε ευκαιρία που θα του δίνεται προς όφελος των δηµοτών και ιδιαίτερα των µαθητών. Κάθε παραποίηση αυτών των προθέσεων που οφείλεται σε ιδεοληψίες και µικροπολιτικές σκοπιµότητες γίνεται αντιληπτή σε όλους µας σήµερα πολύ περισσότερο από χθες.

Σήµερα όλοι καταλαβαίνουµε ότι σ’ αυτή την κρίσιµη κατάσταση που περνάει η χώρα µας, η επιπλέον προστασία προς τον πολίτη είναι αναγκαία και υποχρέωσή µας».

Επίσηµη απάντηση από την ΚΕΠ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κωβαίος, δεν υπήρξε έως την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφηµερίδας µας. Όµως, η επίσηµη ιστοσελίδα της δηµοτικής παράταξης σχολίασε µε καυστικό τρόπο την απάντηση Μ. Κωβαίου. Επιστρέφοντας τους χαρακτηρισµούς που της αποδόθηκαν «ιδεοληψία – µικροπολιτικές σκοπιµότητες», χαρακτήρισε τον αντιδήµαρχο Πάρου διαφηµιστή της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, ενώ τον κατήγγειλε ότι ασκεί µικροπολιτική για ψήφους, ότι είναι ένθερµος υποστηρικτής της µνηµονιακής πολιτικής και ότι δίνει το παρόν µόνο όπου βγάζουν φωτογραφίες.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΠ γράφει: «[…] Στις διαµαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων, διδακτικού προσωπικού, και πολιτών, για τη στάση του στο συγκεκριµένο θέµα, ο αντιδήµαρχος κατηγορεί την Κίνηση Ενεργών Πολιτών για «ιδεοληψία» και «µικροπολιτικές σκοπιµότητες». Στην πλήρη κατάρρευση του συστήµατος Υγείας στην Πάρο, στις ελλείψεις που παρουσιάζονται στις σχολικές επιτροπές, ο αντιδήµαρχος διαφηµίζει µε κάθε τρόπο, ασφαλιστική εταιρεία, που µε αντάλλαγµα τα προσωπικά δεδοµένα των µαθητών τους έκανε προσφορά µια ασφάλιση… Δεν έχουµε να φάµε… µας βάζουν να µυρίζουµε και παντεσπάνι. Όλες οι κινήσεις του συγκεκριµένου αντιδηµάρχου, κραυγάζουν «µικροπολιτκή σκοπιµότητα» κινείται, ζει αναπνέει, µε βάση την αρχή της «ανταποδοτικότητας»… µε το «θα σου δώσω… θα µου δώσεις…» – σε επίπεδο πολιτικών ψήφων, για να είµαστε πιο σαφείς – και όµως τολµάει και µιλάει για «µικροπολιτική σκοπιµότητα»… αυτός που περισσότερο από όλους τους δηµοτικούς συµβούλους – πλειοψηφίας και µειοψηφίας – δεν δικαιούται! Απών από κάθε διεκδίκηση, παρών σε κάθε κοινωνικό γεγονός και όπου βγάζουν φωτογραφίες, θεατής στην κατάρρευση του Κέντρου Υγείας, θερµός υποστηρικτής των επιλογών της κυβέρνησης. Και όµως… τολµάει και µιλάει για «µικροπολιτικές σκοπιµότητες»… Όσο για τις ιδεοληψίες… και µόνο η άνευ όρων καθηµερινή υπεράσπιση των επιλογών Στουρνάρα αρκεί…».