Στο 25% η έλλειψη δυναµικού στο Α.Τ. Πάρου

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 6|10|12

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ν. Συρµαλένιος κατέθεσε αναφορά για την επιστολή της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, µε θέµα την «Ενίσχυση-επάνδρωση µε Αστυνοµικό Προσωπικό» στην οποία παρατίθενται τα ποσοστά σε ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα τµήµατα των Κυκλάδων. Συγκεκριµένα…

…οι αστυνοµικοί παρά τις αναφορές – παρακλήσεις τους για την ανάγκη ενίσχυσης των Κυκλάδων µε αστυνοµικό προσωπικό, δεν εισακούστηκαν και «ενισχυθήκαν» µε τις έκτακτες µεταθέσεις µόνο µε 6 άτοµα.

Σύµφωνα µε το συνδικαλιστικό τους φορέα «[…] επαληθεύεται ακόµη µία φορά η άποψη «περί Κράτους των Αθηνών» και ουσιαστικά καταργούνται στην πράξη οι εξαγγελίες της παρούσας Κυβέρνησης και του ιδίου του Πρωθυπουργού προσωπικά, για στήριξη του τουρισµού που είναι η βαριά βιοµηχανία της χώρας, καθότι ως γνωστό, οι Κυκλάδες είναι η ναυαρχίδα του τουρισµού και η ανεπαρκής αστυνόµευση σ’ αυτήν την γεωγραφική περιοχή καθιστά το παρεχόµενο τουριστικό προϊόν µη ανταγωνιστικό, συγκριτικά µε άλλες χώρες».

Ακόµα, οι αστυνοµικοί υποστηρίζουν ότι η Αστυνοµική Διεύθυνση Κυκλάδων έχει στην εδαφική της αρµοδιότητα και αστυνοµεύει 24 κατοικηµένα νησιά (εκ των οποίων σε τρία απ’ αυτά δεν υπάρχει µόνιµη αστυνοµική παρουσία). Στις Κυκλάδες λειτουργούν 11 αστυνοµικά τµήµατα, ένα τµήµα ασφαλείας και 14 αστυνοµικοί σταθµοί. Στην Πάρο οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν το 25%, ενώ «πρωταθλήτρια» είναι η Τήνος, µε 48% ελλείψεις προσωπικού.

Τέλος, η οργανική δύναµη των υπηρεσιών, υπολογίστηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες µε γνώµονα κυρίως τον πληθυσµό και τα στατιστικά στοιχεία εγκληµατικότητας της περιοχής στη δεκαετία του ’80, η οποία όµως ουδεµία σχέση έχει µε την σηµερινή κατάσταση που παρατηρείται στα νησιά µας.