Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου | Μήνυμα Τζανακόπουλου


Το πρόγραμμα για το πώς θα εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου στην Πάρο δημοσιοποιήθηκε σήμερα (12/12) με την επιμέλεια της περιφερειακής ενότητας Πάρου – Αντιπάρου που είναι το τοπικό τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τη δημοσίευση υπογράφει ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Τζανακόπουλος. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι ο ένας από τους δύο σύμβουλους που εκλέγονται στην περιφερειακή ενότητα Πάρου – Αντιπάρου και οι οποίοι εκπροσωπούν τα νησιά μας στο περιφερειακό συμβούλιο, ως σύμβουλοι. Ο δεύτερος είναι ο Κ. Μπιζάς ο οποίος όμως εκλέγεται με το συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκπροσωπώντας την πλειοψηφία, είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του γραφείου της Περιφέρειας στην Πάρο (κτήριο πρώην Επαρχείου). Τώρα, με την ευκαιρία έκδοσης του προγράμματος εορτασμού για να προσαρμοστούν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δημόσιες αρχές, ο Π. Τζανακόπουλος δημοσιοποίησε και δικό του μήνυμα με επίκαιρο νόημα.
Ακολουθούν σχετικά κείμενα:

«Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 37810/4-10-2012 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ./ Δνση Διοίκησης – Τμ. Αποκέντρωσης, ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο,  με ιδιαίτερη λαμπρότητα  στα σχολεία  και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς. Με το παρόν παρακαλούνται οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου του ΟΧΙ.
Η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός εορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η ιστορική άρνηση της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί Ιστορικό δίδαγμα και πανανθρώπινη παρακαταθήκη για ένα κόσμο δίκαιο, ελεύθερο και ειρηνικό.
Η θυσία και  το μεγαλείο της γενιάς του ‘40 θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας.
Ο εορτασμός του ΟΧΙ είναι γιορτή των Ελλήνων. Είναι γιορτή του Ελεύθερου πνεύματος.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόγραμμα Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της 8ης  πρωινής ώρας της 26ης  Οκτωβρίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

Ώρα 11:30 π.μ

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους  με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ώρα 07:30 π.μ

Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 π.μ

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Πάρου κ. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας,  των πολιτικών κομμάτων, Συλλόγων και Σχολείων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ

Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή οδό, Γιάννη Πάριου. Χώρος των επισήμων, απέναντι από το  Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Ντότσικας Γεώργιος, εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής του ΕΠΑΛ Πάρου ,
και βοηθός Τελετάρχη ο κος Αγραφιώτης Αντώνιος,  εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Πάρου».