Νέος ξεσηκωµός των γονέων Γυµνασίου Παροικιάς Πάρου;


Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 29|09|12

Ο σύλλογος γονέων και κηδεµόνων Γυµνασίου Παροικιάς, µε ανακοίνωσή του επανέρχεται στα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν τα παιδιά. Όπως όλα δείχνουν και φέτος, οι µαθητές δεν θα διδαχθούν ως δεύτερη γλώσσα τα Ιταλικά, αλλά δεν ήρθε και αναπληρωτής καθηγητής Γερµανικών, µε αποτέλεσµα να διδάσκεται µόνο η Γαλλική γλώσσα. Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς ισχυρίζονται…

…ότι οι αρµόδιοι συγκαλύπτουν την παρατυπία της απόσπασης καθηγήτριας Γερµανικών στο Υπ. Παιδείας, η οποία έχει οργανική θέση στο Γυµνάσιο Πάρου και µισθοδοτείται γι’ αυτό. Ακόµα, η υπόσχεση των αρµοδίων για αξιοποίηση καθηγήτριας Γερµανικών που διδάσκει στην Αντίπαρο, δεν υλοποιήθηκε, αφού τοποθετήθηκε σε άλλα σχολεία του νησιού, µε πολύ λιγότερες ώρες απασχόλησης από αυτές που έχει ανάγκη το Γυµνάσιο Παροικιάς. Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς «[…] εάν δεν τοποθετηθεί και εφέτος αναπληρωτής καθηγητής γερµανικών στο Γυµνάσιο Παροικιάς, είναι βέβαιο ότι του χρόνου θα χαθεί η ίδια η οργανική θέση! Για φέτος, µόνο τα παιδιά της Α’ Γυµνασίου που δήλωσαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα προτίµησης τα γερµανικά, ανέρχονται σε σαράντα».

Επίσης, οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς αφορούν επίσης, έναν καθηγητή φυσικής, ένα φιλόλογο, ένα θεολόγο, έναν µουσικής, έναν τεχνολογίας και ασφαλώς καθηγητές για τα ευαίσθητα τµήµατα ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης. Άλλο ένα πρόβληµα είναι, ότι λόγω της αύξησης των µαθητών φέτος, και πάλι θα υπάρχουν µαθητές που θα διδάσκονται σε αίθουσες προκάτ. Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεµόνων του Γυµνασίου Παροικιάς καταλήγει ως εξής:

«Κανείς δεν γνωρίζει µέχρι στιγµής, εάν θα έχουµε πετρέλαιο θέρµανσης µε τα πρώτα κρύα, αφού οι Σχολικές Επιτροπές υποχρηµατοδοτούνται δραµατικά. Παρά την παρέλευση όλης της θερινής περιόδου, παραµένει ηµιτελές και επικίνδυνο, το µικρό έργο της δηµιουργίας ενός χώρου µπάσκετ µπροστά από τις προκατασκευασµένες αίθουσες. Τα παιδιά µας µπήκαν εφέτος  για µάθηµα σε άβαφτες αίθουσες. Και βέβαια, δεν υπάρχει καµία επίσηµη ενηµέρωση για το εάν ο Δήµος έχει κάνει το παραµικρό για – την προκήρυξη, έστω – της µελέτης κατασκευής του νέου Γυµνασίου, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια το έχει ήδη απεντάξει από το χρηµατοδοτικό πρόγραµµα του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Τέλος, χθες αργά το βράδυ οι γονείς είχαν έκτακτη γενική συνέλευση για τις παραπέρα ενέργειες τους. Για τις εξελίξεις θα σας ενηµερώσουµε στο επόµενο φύλλο της εφηµερίδας µας.