Παραίτηση Γ. Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ | Στην αναμπουμπούλα ο πολιτικός «καιροσκόπος» χαίρεται!!! | Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό «κεφάλα»

Οι τρεις που αποφάσισαν* το μνημόνιο
*= πριν τις εκλογές

 
Με αφορμή τη λίστα «Λαγκάρντ» – όπως λέει ο ίδιος – αλλά την διαφυγή του από το  «κάδρο» του μνημονίου ενόψει πολιτικών εξελίξεων – όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές – ανακοίνωσε την παραίτησή  του από το ΠΑΣΟΚ ο Παριανός και τέως κορυφαίος υπουργός των μνημονιακών κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης.

Ο Γ. Ραγκούσης που:

1) στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής,
2) ο οποίος πολιτικά εγκαλείται γιατί είπε ψέματα στους αυτοδιοικητικούς ότι ο νόμος «Καλλικράτης» διαθέτει χρήματα για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα να καταστρέφεται και να «κόβει» υπηρεσίες από οικογένειες (όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, έργα, μισθούς κλπ),
3) συσσώρευσε μεγάλα προβλήματα στο βεβαρημένο μεταναστευτικό πρόβλημα με τη σχετική νομοθεσία που εισηγήθηκε, κάνοντας προφανώς το χατίρι στους Ευρωπαίους συνομιλητές του οι οποίοι επιθυμούν την χώρα μας «αποθήκη ψυχών»,
4) ο οποίος ήταν ο πιο αγαπημένος υπουργός της «τρόικα» της εποχής του, αφού λάμβανε μέτρα μνημονιακά, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο,
5) για τον οποίο οι πολιτικοί του τ. φίλοι λένε ότι «πήδηξε» την τελευταία στιγμή από το «ναυάγιο» Παπανδρέου, όταν είδε ότι η κυβέρνηση στην οποία ήταν ο Νο2 κατέρρεε, «ξεπουλώντας» πολιτικά τον πολιτικό του ευεργέτη…

…με την σημερινή του παραίτηση προσπαθεί να βγει και από το «κάδρο» των μνημονιακών, ενόψει τραγικών εξελίξεων που αναμένονται για τον τόπο, και την πολιτική «τιμωρία» που μοιραία επιφυλάσσει ο λαός για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο διεθνή διασυρμό και τους μη βολεμένους πολίτες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Θέλει να είναι έτοιμος και «ξεπλυμένος» για να αρπάξει όποιο τρένο εξουσίας περάσει από μπροστά του μετά την καταστροφή.
Θέλει να «χτυπήσει» τον Βενιζέλο, επειδή είναι ο πρόεδρος που τον έβγαλε σε «πρόωρη σύνταξη» και πολιτική αφάνεια.

Εμείς λέμε: ότι τίποτε από όλα αυτά για τα οποία καταγγέλλει τον Ευ. Βενιζέλο για το αμφισβητούμενο κύρος του, ως προς την πολιτική πρακτική και το πολιτικό ήθος με το οποίο ενεργεί, ΔΕΝ υπάρχει το οποίο να μην έχει κάνει και ο ίδιος στην πολιτική του θητεία. Στο κόμμα, στην κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, είναι πολιτικός υποκριτής και αχάριστος, διότι:
1) υπήρξε κομματικό στέλεχος από την εφηβική του ηλικία,
2) άδραξε ευκαιρίες πολικής και επαγγελματικής ανέλιξης,
3) ανέβηκε στα ύπατα αξιώματα της κυβέρνησης και του κόμματος,
χρησιμοποιώντας αυτό το «μεταπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ» το οποίο σήμερα καταγγέλλει για να αποφύγει τις δικές του ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ευθύνες.-

Θεωρούμε απολύτως υπεύθυνο τον Ευ. Βενιζέλο για τα όσα τον καταγγέλλει ο κ. Γ. Ραγκούσης. Ξέρει να τα περιγράψει. Είναι ίδιος και ίσως χειρότερος.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου»
  Κώστας Ν. Δραγάτης

———————————————————————————————

Ακολουθεί η δήλωση Γ. Ραγκούση:

Δήλωση Γ. Ραγκούση για τη λίστα Λαγκάρντ

«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης.
Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια, θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα «Λαγκάρντ » . Λίστα που αφορά στον πυρήνα της, την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα, για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να
αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης . Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή.

Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας, που θεωρώ αδιαπραγμάτευτo και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.
Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς. Κι αυτό προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών.

Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανείς σκοπούς. Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Το μόνο πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων».