Λοιπόν, θαυμάστε υποκρισία και επικοινωνιακή διαπλοκή

Στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν τυχαία και αυθόρμητα ότι εχθές 25/9, πρώτη ημέρα κατά την οποία εργάζονταν οι δημοσιογράφοι μετά την 24ωρη απεργία τους τη Δευτέρα 24/9, ήταν η κατάλληλη ημέρα για να επισκεφτούν συγκεκριμένο πολιτειακό παράγοντα ώστε να του εκφράσουν την θέληση των βουλευτών του κόμματος να αποκατασταθεί το κύρος της πολιτικής ζωής του τόπου σχετικά με όσα ακούγονται για περίεργες καταθέσεις βουλευτών κλπ, κλπ..

Ποιον επισκέφτηκαν;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρόεδρο του Ελληνικού κοινοβουλίου!!!
Πότε τον επισκέφτηκαν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την πρώτη ημέρα κατά την οποία καταγραφόταν στο δημόσιο διάλογο και στα ΜΜΕ οι αντιδράσεις, ύστερα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα μεγάλης, πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδας, η οποία δημοσιεύει τουλάχιστον δύο ενυπόγραφες και επίσημες καταθέσεις στη δικαιοσύνη που αφορούν εμπλοκή του προέδρου της Βουλής σε σκάνδαλο «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος από άγνωστες προς το παρόν πηγές.


Το επικοινωνιακό  «δωρο – δάνειο»

Για να επισκεφτεί μία αντιπροσωπεία έναν πολιτειακό παράγοντα, προκειμένου να του ζητήσει και να του αναθέσει κατ’ επέκταση την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για να υπάρξει «κάθαρση» και διαφάνεια σε έναν τομέα του δημόσιου βίου, σημαίνει ότι η αντιπροσωπεία που το επιχειρεί εμπιστεύεται τον πολιτειακό παράγοντα που επιλέγει να συναντήσει.


Μόνος του είχε ανακαλέσει

την αξιοπιστία του

Ο κ. Μεϊμαράκης την Τρίτη 25/9 μόνος του ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του – και επειδή οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης το αρνήθηκαν – αποφάσισε να αυτοπεριορίσει τις αρμοδιότητες του, μέχρι να ερευνηθεί η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.
Αυτή η σεμνότητα – που λαϊκιστί ονομάζεται «του κόλου» – πήγε περίπατο, αφού η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να τον «ξελασπώσει» το ίδιο βράδυ των βαρύγδουπων ανακοινώσεων  περί αναστολής αρμοδιοτήτων κλπ, κλπ.
Άραγε, γιατί ο κ. Μεϊμαράκης δεν ανάθεσε σε κάποιων από τους αντιπροέδρους της Βουλής να τον αναπληρώσει και να υποδεχτεί αυτός την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ; Το ίδιο πρωί, αυτό είχε ανακοινώσει στα ΜΜΕ ότι θα κάνει;

Ένας ανυποψίαστος πολίτης διά της προβολής της επίσκεψης θα αντιλαμβανόταν ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι σίγουρα υπεράνω υποψίας, αφού του εμπιστεύεται ολόκληρο κόμμα τόσο σοβαρές υποθέσεις.
Στη συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για να προβληθεί στα ΜΜΕ η επίσκεψη των βουλευτών του στον Μεϊμαράκη:.

«Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Λεωνίδα Γρηγόρακο, συναντήθηκε απόψε με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις καταθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα.

Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση του για πλήρη διαφάνεια και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

ΠΗΓΗ: Αυτοκράτωρ