Στουρνάρας: Το ΣΔΟΕ ελέγχει 33 βουλευτές για αναιτιολόγητο πλουτισμό | Να υποθέσουμε ότι τόσοι βουλευτές σας χρειάζονται για να ψηφίσουν τα νέα χαράτσια;

 

 

Ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας είναι εξωκοινοβουλευτική επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Είναι τεχνοκράτης που προτιμούσαν πάντα για δουλειές οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις  που εκπροσωπούν τον νεοφιλελευθερισμό στην χώρα μας.
Είναι γνωστό πια στον κόσμο που παρακολουθεί τις δηλώσεις του συγκεκριμένου υπουργού ότι…

… διαχειρίζεται τα καθήκοντα του σαν μία αποστολή την οποία του ανέθεσε κάποιος εργοδότης και δεν ασχολείται καθόλου με την πολιτική, με την έννοια να υπηρετεί κανείς τους πολίτες.

Ο «εκτελεστής»

Σε αυτή την περίοδο που η συγκυβέρνηση ενάντια σε όλα εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, έχει αναθέσει στον κ. Στουρνάρα να διεκπεραιώσει από την πλευρά του υπουργού οικονομικών την περαιτέρω εξόντωση της Ελληνικής οικονομίας, των Ελληνικών οικογενειών και της χώρας με την λήψη νέων μέτρων ύφεσης, είναι φυσικό ο άνθρωπος να αισθάνεται για πρώτη φορά την απαρέσκεια ανθρώπων. Πολιτών δηλαδή, οι οποίοι μέχρι εχτές δεν τον ήξεραν, ανάμεσα στους οποίους φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να περπατά αμέριμνος διασκεδάζοντας τη ζωή του.

Επειδή όμως αυτοί που κάνουν καριέρα τεχνοκράτη, μετρούν την επιτυχία με το τι σημαίνει επιτυχία για εκείνους που κατά καιρούς τους δίνουν λεφτά και δουλειά, ο κ. Στουρνάρας προφανώς επιδιώκει ως στόχο του προς επίτευξη το να περάσουν πάση θυσία τα μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών. Για να πετύχει το σκοπό του – μεταξύ άλλων – τροφοδότησε εχτές το φιλικό δίκτυο καναλιών με την είδηση ότι αρμόδιες υπηρεσίες που εποπτεύει εξετάζουν φακέλους βουλευτών που βρέθηκε ότι κατέχουν πολλά χρήματα.

Ο «τρόπος»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν τέτοιοι βουλευτές οι οποίοι προφανώς είναι πολλοί παραπάνω από 33. Όμως η εξαγγελία ότι εξετάζονται (και όχι ότι κατηγορούνται) κάποιοι βουλευτές, χωρίς να δίνονται ονόματα, χωρίς να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, κινεί εύλογα υποψίες.
Τώρα, μόλις μία εβδομάδα πριν την ψήφιση στη Βουλή ενός ακόμη μεγαλύτερου πλαισίου μέτρων αφαίμαξης των πολιτών, είναι ο χρόνος για να ανακοινώσει ο Γ. Στουρνάρας ότι εξετάζει τάχα 33 βουλευτές για πλουτισμό;

Κατά πρώτον:
γιατί μας το ανακοινώνει, πριν τους πιάσει;
Δεύτερον: δεν σκέπτεται ότι με την ανακοίνωση, τους βοηθά να «σκεπάσουν» ή να διαπραγματευτούν τις παραβάσεις τους;

Μήπως τελικά, αυτό επιδιώκει; Δηλαδή να διαπραγματευτεί με ανταλλαγή την ψήφο τους για τα νέα οικονομικά μέτρα;
Όμως με πόσους θέλει να διαπραγματευτεί ο κ. Στουρνάρας με τη μέθοδο της αόριστης αναγγελίας; Με 33, με 53, με 153, με 297 βουλευτές; Και αυτό το λέμε, διότι, αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα στο τραπέζι, είναι εύκολο τις επόμενες ημέρες να διασύρονται – μέσω φημών – αυτοί που θα τολμούν να δημοσιοποιούν την θέληση τους να μην ψηφίσουν τα νέα οικονομικά μέτρα. Μόλις πάνε να πουν κάτι, θα πετάγεται μία εφημερίδα, ένα κανάλι ή και ένα απλό blog και θα διαδίδει ότι ο τάδε φέρεται να είναι ανάμεσα στους 33 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό την εποχή που οι πολίτες καλούνται να ανταπεξέλθουν στην κρίση και τα νέα μέτρα.

Από τα «αριστερά»

Δυστυχώς, την δήλωση περί των 33 βουλευτών που δήθεν ελέγχονται, ο κ. Στουρνάρας την έκανε ύστερα από σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του υπέβαλε ο βουλευτης της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Τσούκαλης.
Δηλάδη,
θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ήταν μία προσυμφωνημένη ερώτηση με σκοπό να εμφανιστεί η δήθεν αριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης ότι δήθεν ασκεί έλεγχο για να πιαστούν οι επίορκοι βουλευτές, ώστε να μην πληρώνει μόνο ο δύστυχος λαός, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο κ. Τσούκαλης, φαντάζομαι.
Όμως, σε μία τέτοια ερώτηση, δεν θα ήταν λογικότερο ο ελέγχων υπουργός να απαντήσει: «Συγνώμη κύριε, αλλά τα εγκλήματα κάθε είδους δεν συλλαμβάνονται με ανακοινώσεις, αλλά με αποδείξεις. Δεν έχω να σας απαντήσω τίποτε στο ερώτημα σας τώρα, και δεν θα σας απαντούσα τίποτε ακόμα και αν ίσχυε η πληροφορία σας για 33 ελεγχόμενους».-

Η ιστορία τους επόμενους αιώνες θα μελετάται από σπουδαστές σε όλο τον κόσμο για τις απίστευτες αθλιότητες οι οποίες έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, πριν και κατά τη διάρκεια της επονομαζόμενης κρίσης.

Υ.Σ: Εννοείται ότι σε περίπτωση που πάνε όλα «καλά» για το κ. Στουρνάρα με τη ψήφιση των νέων μέτρων, δεν θα βρεθεί κανένας βουλευτής με πρόβλημα ή θα βρουν κανένα νέο «Άκη» να του τα φορτώσουν όλα, ιδίως, αν είναι και συνταξιούχος βουλευτής, ακόμα καλύτερα…
Ποιος τους έμαθε αυτά τα κόλπα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μα η τρόικα και οι φίλοι τους οι τοκογλύφοι του εσωτερικού και του εξωτερικού. Άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο «κρατούν» και τους ίδιους για να ασκούν αυτού του είδους την κυβερνητική αντεθνική και αντιλαϊκή εξουσία.