Νύχτα μας παίρνουν τα πρώτα λιμάνια | Η Ζωή Κ. περιγράφει τι έγινε
Παρά του ότι νύχτα η συγκυβέρνηση προσπάθησε να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των λιμανιών της χώρας, μεταξύ αυτών και των πρώτων που αφορούν σε νησιά μας, ωστόσο, το θέμα αποτέλεσε αιτία να «χαθεί» για λίγο η «ισχυρή» συμμαχία της τρικομματικής, μνημονιακής εξουσίας. Την κατάσταση που επικράτησε περιγράφει με σχετική δήλωση που δημοσιοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Ωστόσο, με την ευκαιρία πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο με την καλλιέργεια της ιδέας των ΕΟΖ, όσο και με την περίπτωση της υφαρπαγής των λιμανιών των νησιών (και άλλων περιοχών) από την συγκυβέρνηση με σκοπό την πώληση, καταδεικνύεται πόσο φτωχό είναι το πολιτικό δυναμικό της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών μας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Η σχέση των περισσότερων με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ευεργετήθηκαν ή «μεγάλωσαν» πολιτικά κατά την εποχή της υπερδύναμης του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν τους επιτρέπει να εκπροσωπήσουν τους πολίτες των νησιών και να προστατέψουν το μέλλον τους.
Με τις χλιαρές αντιδράσεις τους, δείχνουν να επιθυμούν να «κάνουν πλάτες» στην κυβέρνηση που τώρα, προσπαθώντας να πουλήσει οτιδήποτε για να ικανοποιήσει τους στυλοβάτες της, αναζητά «ασημικά» παντού και έφτασε και στα νησιά μας. Ακολουθεί η δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου:
«Σήμερα παρακολουθήσαμε την κατακρήμνιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις 151 ψήφους. Μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ονομαστική ψηφοφορία, μόλις 151 βουλευτές (κάποιοι με επιστολή) υπερψήφισαν την σκανδαλώδη τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία επιχειρείται η εκ των υστέρων και από το παράθυρο «νομιμοποίηση» πράξεων που ανατρέχουν στο διάστημα από 2002 ως το 2012 και αφορούν την ιδιοκτησιακή, πολεοδομική, περιβαλλοντική και χωροταξική κατάσταση των λιμανιών ολόκληρης της επικράτειας.
Οι ενέργειες της κυβέρνησης αποσκοπούν στην «άρον-άρον» και «όσο-όσο» εκποίηση των λιμανιών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκποίηση που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, φαλκιδεύει τα δικαιώματα των πολιτών και υποσκάπτει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αφαιρώντας από το λαό μας τα εργαλεία ανάκαμψής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε αυτό το ξεπούλημα και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την κατάρρευση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κάθε φορά που οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση τίθενται προ των προσωπικών ευθυνών τους στην ονομαστική ψηφοφορία.
Την προηγούμενη εβδομάδα η πανικόβλητη απόσυρση της ρύθμισης για τη SIEMENS και σήμερα η αθρόα διαρροή βουλευτών της τρικομματικής κοινοπραξίας αποδεικνύουν, ότι τα θεμέλια του μνημονιακού οικοδομήματος τρίζουν. Μαζί με το λαό, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε εντός και εκτός Βουλής για την αποτίναξη αυτού του ζυγού που διαλύει την κοινωνική συνοχή και σκοτώνει την κοινωνία».
Απάντηση