Α, πα, πα τι λέει το ΚΚΕ για τις ηρωικές προσπάθεις της κυβέρνησης (…να «πουλήσει» τα δικά της, παλαιότερα λαμόγια)

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε θριαμβευτικά εχτές ότι «κόβει» τις συνδικαλιστικές συντάξεις, δηλαδή τα έξτρα λεφτά που έδινε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στα δικά τους στελέχη – εργατοπατέρες για να λένε «ναι» σε ό,τι συμφωνούσαν μεταξύ τους, στην πλάτη των εργαζόμενων τα προηγούμενα χρόνια.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (19/09/12) αποκαλύπτει την κατάσταση που δήθεν ανακάλυψε τώρα η κυβέρνηση, λίγο πριν την ψήφιση των νέων μέτρων, για να «κοιμηθούν» και πάλι οι πολίτες που θα τα υποφέρουν.
Το «σύστημα» που μας έφερε στην κρίση και που τώρα μας «σώζει», με την συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει ότι δεν έχει και «μπέσα». Κόβει τα «δωράκια» από τα γερο – λαμόγια που την υπηρέτησαν, όσο βρίσκονταν σε δράση.
Τα «διπλο – συνταξιοδοτούμενα» λαμόγια τώρα δεν μπορούν να πειράξουν τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους έκοψε τα «δωράκια» γιατί είναι στη σύνταξη και δεν έχουν δύναμη να τους «δαγκώσουν» πίσω με τον «συνδικαλιστικό» τρόπο.
Για να δούμε όμως, μήπως εκδικηθούν τα σημερινά λαμόγια εις το όνομα της «συνδικαλιστικής» αλληλεγγύης γενεών;
Ακολουθεί το κείμενο του ΚΚΕ:

«Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, όταν προκλητικά και για χρόνια αγνοούσαν τη θέση του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του που κατήγγελλαν την ύπαρξή του και απαιτούσαν να καταργηθεί. Σκόπιμα αποσιωπούν ότι αυτές τις συντάξεις της ντροπής δεν τις έπαιρναν οι συνδικαλιστές στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι κομμουνιστές συνδικαλιστές που διαγράφηκαν από το Κόμμα επειδή δεν εφάρμοσαν αυτή τη θέση του Κόμματος. Επίσης κρύβουν ότι οι συνδικαλιστικές συντάξεις είναι μόνο μια μορφή χρηματικής επιβράβευσης των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών. Και αν τις καταργήσουν, θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν με άλλους τρόπους, γιατί αυτοί οι συνδικαλιστές είναι πολύ χρήσιμοι και αναντικατάστατοι για τους καπιταλιστές και το σύστημα».

ΠΗΓΗ: Αυτοκράτωρ