Κριτική από Πρωτολάτη στη διοίκηση του Δήμου για τα οικονομικά | 506 χιλιάδες ευρώ «έξω» η ΚΔΕΠΑΠ

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΔΕΠΑΠ» του Δήμου Πάρου, για το 2011.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γρηγορία Πρωτολάτη (Πάρος Αξία) δημοσιοποίησε τις θέσεις της μέσω σχετικής ανακοίνωσης που ακολουθεί:


ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΔΕΠΑΠ  ΕΤΟΥΣ 2011

«Η παράταξή μας ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ θεωρεί  ως απαράδεκτο  και πέρα κάθε λογικής  τον παρουσιαζόμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10.09.12  απολογισμό της Δημοτικής επιχείρησης ΚΔΕΠΑΠ  για το 2011. Και αυτό γιατί είναι αδιανόητο στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας και οι πολίτες της,  μια Δημοτική επιχείρηση να εμφανίζει το 2010 πλεόνασμα 465.984 Ευρώ και μέσα σε ένα χρόνο, να παρουσιάζει έλλειμμα 506.530 Ευρώ από μια αλόγιστη και χωρίς μέτρο πολιτική.

Το πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι με δεδομένη τη μείωση των  χρηματοδοτήσεων  από την Κεντρική Διοίκηση προς τους Δήμους λόγων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το ΕΛΛΕΙΜΜΑ  αυτό θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες της Πάρου και ΟΧΙ αυτοί που το δημιούργησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό των 506.530 ευρώ δεν οφείλεται στις κοινωνικές δαπάνες της ΚΔΕΠΑΠ (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, Βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) που το 2011 χρηματοδοτήθηκαν κανονικά από το κράτος, αλλά σε μισθοδοσία του προσωπικού της και στο αυξημένο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης σε σχέση με τα έσοδά της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για απασχόληση ενός υπαλλήλου για τρεις μήνες στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» ξοδεύει ετησίως το ποσό  24.239,78 Ευρώ, όταν ένας εργαζόμενος στο Δήμο Πάρου παίρνει μισθό 750 Ευρώ. Η επιχείρηση της ΚΔΕΠΑΠ με τις «ευλογίες» του Δημάρχου, δεν έχει εφαρμόσει ακόμα το ενιαίο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα να έχουμε στο Δήμο Πάρου υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε. Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ γι΄αυτούς τους λόγους καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό, αρνούμενη να δεχτεί τη φτηνή δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής ότι «παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα, έχει πλούσιο έργο».

Γι’ αυτή την πρωτοφανή πολιτική της ΚΔΕΠΑΠ που δημιουργεί ελλείμματα και βάζει σε κίνδυνο τις κοινωνικές δαπάνες, υπεύθυνοι είναι η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ και ο Δήμαρχος. Ελπίζουμε ότι, η μη μετάδοση των δύο τελευταίων δημοσίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην έχει σχέση με τον ελλειμματικό απολογισμό της ΚΔΕΠΑΠ».