Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για ΕΟΖ

 

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε σήμερα (11/09/12) η κομματική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – Σύρου, προκειμένου να γνωστοποιήσει επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν αρμόδιοι του κόμματος για την οικονομία, προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.
Συγκεκριμένα,

…του θέτουν καίρια ερωτήματα για το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης ζωνών ΕΟΖ στην ελληνική επικράτεια, και του ζητούν απαντήσεις. Στο έγγραφο της ερώτησης που παραθέτουμε, επισημαίνονται οι κίνδυνοι για την οικονομία και την κοινωνία σε περίπτωση που θεσμοθετηθούν και λειτουργήσουν ΕΟΖ σύμφωνα με την λογική που έχουν λειτουργήσει σε χώρες του λεγόμενου αναπτυσσόμενου κόσμου (δηλαδή υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής κλπ, χώρες όπως η Κίνα ή και η Πολωνία).

Η συγκεκριμένη ερώτηση ενδιαφέρει και το Νότιο Αιγαίο και τα νησιά μας, με δεδομένο ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 1ης Σεπτεμβρίου, η διοίκηση της Περιφέρειας του κ. Μαχαιρίδη είχε σκοπό να περάσει – μέσω άλλου θέματος – την ίδρυση ΕΟΖ στα νησιά μας, πριν το ζητήσει ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση που εφαρμόζει τις πολιτικές του μνημονίου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:  7_9_2012_ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΟΖ