Στο δημοτικό συμβούλιο πηγαίνει την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας η ΚΕΠ

Αίτημα να πραγματοποιηθεί μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου κατάθεσε η παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠΠ). Το ένα και μοναδικό θέμα προτείνει να είναι η επιδείνωση της κατάστασης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου.
Με λίγα λόγια η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Ισιγώνη (η οποία πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) με την αρχή της νέας «πολιτικής σεζόν» επανεισάγει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας το Κέντρο Υγείας Πάρου. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο κατά το παρελθόν, χωρίς να υπάρξει κάποια βελτίωση.

Το αντίθετο μάλιστα! Η ΚΕΠ δικαίως επαναφέρει το ζήτημα, αφού τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση λειτουργίας στη μονάδα του νησιού μας είναι πολύ χειρότερη από την κατάσταση που επικρατούσε, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς των νησιών μας είχαν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν. Να υπενθυμίσουμε ότι η εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» στο φύλλο της 9ης Σεπτεμβρίου αναφερόταν με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο θέμα.

Ακολουθεί το σχετικό αίτημα της ΚΕΠ:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥ
Αίτηση για την σύγκληση μονοθεματικής συνεδρίασης, με αποκλειστικό θέμα, τα προβλήματα του Κ.Υ.Πάρου.

Κύριε Πρόεδρε,
Καθημερινά είμαστε όλοι  μάρτυρες  των τραγικών συνεπειών της Ανάλγητης Κυβερνητικής Πολιτικής  στον τομέα της Υγείας. Τα περιστατικά στα οποία, το προσωπικό του Κ.Υ. δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, Ιατρικό, Νοσηλευτικό και ΕΚΑΒ, συνεχώς αυξάνονται. Οι ελλείψεις  σε υγειονομικό υλικό, είναι πια τραγικές. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε ταινίες για μέτρηση ζαχάρου. Δεν λειτουργούν μηχανήματα, γιατί δεν μπορεί να γίνει  συντήρηση και αντικατάσταση αναλώσιμων.

Υπάρχει ανάγκη, υπεύθυνης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης. Υπάρχει ανάγκη να λάβουμε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, για να κινητοποιηθούμε ξανά για την επίλυση των προβλημάτων, για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού. Για το λόγο αυτό η παράταξή μας, ζητάει την σύγκληση μονοθεματικής συνεδρίασης, το συντομότερο δυνατόν.

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Μανώλης Ισιγώνης- Δημοτικός Σύμβουλος
Πάρος 10-9-2012