Και τα καλά δεχούμενα για το Κέντρο Υγείας Πάρου

Έλληνας διακεκριμένος γιατρός του εξωτερικού, βρέθηκε πρόσφατα στην Πάρο για τις διακοπές του, αλλά βρέθηκε και στην ανάγκη και του Κέντρου Υγείας Πάρου. Παρακάτω ακολουθούν οι απόψεις του από τον τρόπο που τον εξυπηρέτησαν στη μονάδα του νησιού μας:

«Κύριε Διευθυντά,

Σε εποχές σαν τη σημερινή, όπου τα αρνητικά νέα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, νομίζω ότι είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να δίνουμε λίγο χώρο και σε θετικά. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσει κάνεις για τις ελλείψεις του το ΕΣΥ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τις περικοπές. Σε κάθε περίπτωση,


…τα αρνητικά σχόλια είναι αυτά που παίρνουν χώρο στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ, λες και με μια ιδιάζουσα διαστροφή, αρνούμαστε να πούμε ή να ακούσουμε κάτι θετικό . Ωστόσο, είναι εύκολο να ξεχαστεί ότι το Δημόσιο γενικά, και το ΕΣΥ πιο ειδικά, είναι οι άνθρωποι τους – και πολλοί από αυτούς (που μπορεί να είναι ο φίλος, ο γείτονας, ο συγγενής μας) κάνουν την δουλεία τους με εξαιρετικό επαγγελματισμό και μεράκι – είναι άδικο να μην βγαίνει ποτέ προς τα έξω το ανθρώπινο, γελαστό τους πρόσωπο.

Σαν έλληνας που ζει και δουλεύει 13 χρόνια στο εξωτερικό (Λονδίνο και Άμστερνταμ), και όντας σε διακοπές στην Πάρο, χρειάστηκε να ζητήσω τη βοήθεια του εφημερεύοντος γιατρού στο ΚΥ Πάρου. Η αμεσότητα στη βοήθεια, το χαμόγελο και η ζεστασιά στην επαφή, η επαγγελματικότητα στην εξέταση και η άμεση συνδρομή του ακτινολόγου, όλα ήταν πράγματα που μου έχουν λείψει αρκετές φορές από νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου η και της Ολλανδίας.. Θα ήθελα έτσι να ευχαριστήσω και ανοιχτά την αγροτική γιατρό Σοφία Παπαγιάννη και τον Διευθυντή Ακτινολόγο κο Παναρίτη για την ιατρική με ανθρώπινο πρόσωπο που εφαρμόζουν. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Χριστος  Γεωργαλας
(
http://www.protothema.gr/life-style/health-and-life/article/?aid=184277)