Εμπλοκή στην «ασφάλιση» των μαθητών των σχολείων Πάρου | Οι γονείς αρνούνται να παραδώσουν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών τους

Εμπλοκή έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Πάρου όσο αφορά το επονομαζόμενο «πρόγραμμα ασφάλισης μαθητών» που παρουσίασε σαν πρωτοβουλία πρόσφατα ο Δήμος Πάρου. Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η «ασφάλιση» ζητά τα ονόματα και τα στοιχεία των μαθητών που σημαίνει και τα στοιχεία των οικογενειών τους. Η Ένωση Γονέων ζητά να μη δοθούν τα ονόματα.

Η εφημερίδα μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» θυμίζουμε ότι είχε αφιερώσει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στις 17 Μαρτίου 2012 για το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα που αναδεικνύει σχετική ανακοίνωση των γονιών στις 6 Απριλίου, επιβεβαιώνει κατά απόλυτο τρόπο το δημοσίευμα μας ΤΑ ΝΕΑ_Π&Α_17.03.12

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων:  

«Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προσκλήθηκε στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, σε συνάντηση με τους κυρίους Ραγκούση και  Παλαμίδα ασφαλιστικούς συμβούλους της εταιρείας ING. Θέμα της πρόσκλησης ήταν το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου από την ασφαλιστική εταιρεία ING. Με το υπ. αρ. πρωτ.: 17887/28-12-2011 έγγραφό ο Δήμος Πάρου  ζήτησε προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν εκπρόσωπο στο νησί γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ασφάλιση 2500 περίπου μαθητών των σχολικών μονάδων της Πάρου (Α/μιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) για την περίπτωση ατυχήματος στο σχολικό χώρο κατά την λειτουργία του σχολείου  καθώς και κατά την διάρκεια των σχολικών εκδρομών και των σχολικών εκδηλώσεων, για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2012.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 12 Μαρτίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου από την ασφαλιστική εταιρεία ING (απόφαση 74/2012 από το πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου). Αποδέχθηκε επίσης την χορηγία από τον κ. Μανώλη Λουκή ύψους 5000 ευρώ για το ανωτέρω πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών. Στην συνάντηση ο κος Παλαμίδας ενημέρωσε το συμβούλιο  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το ασφαλιστικό πρόγραμμα των μαθητών και  ζήτησε την βοήθειά  του όσον αφορά την ενημέρωση όλων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πάρου και εκείνοι με την σειρά τους, τους γονείς των μαθητών.

Η ασφαλιστική εταιρεία ING έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος ασφάλισης των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πάρου να τεθούν στην διάθεσή της τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

  • Ο Δήμος Πάρου πρέπει να αναλάβει την απευθείας ενημέρωση των γονέων μέσω των διευθυντών των σχολικών μονάδων, εφόσον ενέκρινε το πρόγραμμα ασφάλισης των μαθητών
  • Προτείνουμε ομαδική ασφάλιση μαθητών ανά σχολική μονάδα και όχι ατομική.
  • Σε καμία περίπτωση να μην τεθούν στην διάθεση της ασφαλιστικής εταιρείας ING τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονέων τους. Στην περίπτωση ατυχήματος  η βεβαίωση του ονόματος θα ληφθεί από  τον  διευθυντή του σχολείου».