Εορταστικές εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας για το Πάσχα

 

Α. » ἴδε ο ἄνθρωπος» – η πασχαλινή θεατρική παράσταση του ΧΟΝ

 Επίκαιρη θεατρική παράσταση θα παρουσιάσει ο ΧΟΝ λίγο πριν το Πάσχα. Πρόκειται για το πρωτότυπο έργο » ἴδε ο ἄνθρωπος» των Χαράλαμπου Τσιράκη και Νίκου Γαβαλά, μελών του ομίλου. Σύμφωνα με τους δημιουργούς: «Με την πασχαλινή θεατρική παράσταση ‘’ ἴδε ο ἄνθρωπος ’’ο ΧΟΝ προσπαθεί να συνδέσει…

…το θείο δράμα με τη ζωή του ανθρώπου. Μέσα από την ιστορία ενός σύγχρονου ζευγαριού αναδύεται η αξία της Αγάπης αλλά και η πάλη του ανθρώπου για να λυτρωθεί από τα πάθη του, οδηγούμενος στην Ανάσταση της ψυχής.» Σκηνοθετούν οι δύο δημιουργοί μαζί με τη Μαρουσώ Κονταράτου και πρωταγωνιστεί ομάδα ενηλίκων μελών του Ομίλου. Στην παράσταση ακούγονται επίσης κείμενα του Αποστόλου Παύλου, του Ευαγγελιστή Ιωάννη και άλλων. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου (7 Απριλίου), στις 20.00, στην αίθουσα του «Νηρέα», στη Νάουσα, και το εισιτήριο κοστίζει τρία ευρώ. Παράλληλα με την παράσταση, θα γίνει στον ίδιο χώρο έκθεση λαμπάδων, οι οποίες έχουν φτιαχτεί από την παιδική ομάδα του ΧΟΝ.


Β. Κάλαντα του Λαζάρου

Την Παρασκευή 6 Απριλίου, μέλη του ΧΟΝ θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου στη Νάουσα, σε συνέχεια της περσινής αναβίωσής τους. Η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου είχε προκαλέσει αίσθηση και μεγάλη συγκίνηση την προηγούμενη χρονιά, καθώς τα συγκεκριμένα κάλαντα δεν είχαν ακουστεί για πολλές δεκαετίες.

 
Γ. Παρουσίαση χορών στην πλατεία της Νάουσας το Πάσχα

Ανήμερα Πάσχα, τηρώντας τη συνήθεια των τελευταίων χρόνων, οι χορευτές του ΧΟΝ θα ψυχαγωγήσουν ντόπιους και επισκέπτες του νησιού μας με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία της Νάουσας (μετά τις 21.00).