Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επίσκεψη για τουρισμό στη Γερμανία | ΚΤΕΟ στη Σύρο | Διήμερο για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα | Επαφές με ευρωβουλευτή Ρ. Κράτσα για τα παραδοσιακά προϊόντα

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποιήθηκαν δελτία τύπου για διάφορα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία εβδομάδα τους πολιτικούς παράγοντες του οργανισμού. Ακολουθούν τα σχετικά θέματα:


Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων στη Σύρο

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στη Σύρο και πλέον καλούνται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών Νομού Κυκλάδων όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που στην άδεια τους αναφέρεται ως μόνιμη κατοικία η Σύρος, να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο.

Δεν υποχρεούνται να περάσουν ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα που δεν έχουν κλείσει τετραετία. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί  σταδιακά σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, το οποίο επισυνάπτεται. Καμία μεταβίβαση αυτοκινήτου δεν θα μπορεί να πραγματοποιείται εάν δεν έχει προηγηθεί τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα στους κατόχους που δεν προσκομίζουν για έλεγχο εντός της καθορισμένης προθεσμίας το όχημά τους.

Ο επαναληπτικός έλεγχος θα γίνεται κάθε δυο χρόνια για τα επιβατικά οχήματα  και κάθε έτος για τα βαρέα οχήματα.
Ακολουθεί η πρόσκληση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων

Κλικ εδώ για αυτοκίνητα: kteo auto
Κλικ εδώ για μηχανές: kteo moto

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Γερμανία,
τέθηκαν οι βάσεις για γόνιμη συνεργασία


Με συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ολοκληρώθηκε σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία της αντιπροσωπείας από το Νότιο Αιγαίο, που αποτελείτο από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, τους αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κυρίους Φ. Χατζηδιάκο και Γ. Πουσσαίο, και τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Νάξου, κυρίους Αντ. Καμπουράκη και Μανώλη Σεργή.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της επίσκεψης στο Κίελο της βορείου Γερμανίας, μια περιοχή απ’ όπου η Περιφέρειά μας μπορεί να υιοθετήσει πολλές από τις «καλές πρακτικές» που ακολουθούνται εκεί, σε σχέση με την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού (θαλάσσιος, υγείας κλπ), όπως και με τη διαχείριση μεγάλων υποδομών (λιμάνια κλπ).

Στις συναντήσεις με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τις υποδομές στο Κίελο, με τη Σχολή Τουρισμού & Μάνατζμεντ και με τον πρόεδρο των περιφερειακών ενοτήτων (νομαρχιών) του Κιέλου, διαφάνηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για στενότερη συνεργασία.

Απ’ όλους που συμμετείχαν στην αποστολή επισημαίνεται ο ρόλος του υφυπουργού Εργασίας και υπεύθυνου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χάνς – Γιοάχιμ Φούχτελ, με τον οποίο ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία μέχρι και λίγο πριν την επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας, όπου θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα προγραμματιστεί συνάντηση και με τους Περιφερειάρχες της χώρας, με πρωτοβουλία του κ. Μαχαιρίδη.

 

Διήμερο ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας οργανώνει διήμερο δράσεων στην Ερμούπολη Σύρου με θέμα: “Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα”.

Το διήμερο ενημέρωσης που ξεκινά την Πέμπτη 5 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Απριλίου περιλαμβάνει επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής, περίπτερο ενημέρωσης που θα στηθεί στην πλατεία Μιαούλη και διανομή ενημερωτικού υλικού στα μαγαζιά της Σύρου.

Στόχος της ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης του Κέντρου Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ευχαριστίες της Ρόδη Κράτσα
στον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα

Τις ευχαριστίες της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα δέχθηκε και εγγράφως ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εκδήλωση προώθησης και προβολής των τοπικών μας προϊόντων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην επιστολή της η κα Κράτσα αναφέρει:
«Αγαπητέ Αντιπεριφερειάρχη,
Σ΄ ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία και την συμμετοχή σου στην έκθεση σχετικά με τα Π.Ο.Π προϊόντα. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί  να προβάλλουμε την θετική και δυναμική εικόνα της χώρας μας και την ποικιλία των περιοχών μας. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση  και είμαι πάντα στην διάθεσή σας. Εύχομαι  Καλό Πάσχα Υγεία κι επιτυχίες στο έργο σας .
Θερμούς χαιρετισμούς
Ρόδη Κράτσα»