Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Παρέμβαση Κ. Μπιζά για τα εισιτήρια τρίτεκνων οικογενειών

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ενότητας Πάρου – Αντιπάρου Κ. Μπιζάς της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με επιστολή του, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη που μετέχει στο συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να κάνει παρέμβαση για το κόστος των εισιτήριων των τρίτεκνων οικογενειών. Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ:

                             

   «Κύριε Περιφερειάρχη,
Με την παρούσα επιστολή και γνωρίζοντας ότι συμμετέχετε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ( Σ.Α.Σ.), θα ήθελα να σας ζητήσω την συμπαράσταση και αρωγή στο δίκαιο αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών του Νομού Κυκλάδων για την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που εκδίδονται για τα μέλη τους και αφορούν τις μετακινήσεις τους προς τον Πειραιά και την Σύρο (Περιφερειακό Νοσοκομείο). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρίτεκνοι των νομών της Κρήτης λαμβάνουν σχετικές εκπτώσεις από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάτι που δεν συμβαίνει με τον νομό των Κυκλάδων.

Στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η θέση των πολυμελών οικογενειών των νησιών μας αφού οι αυξήσεις στα είδη διατροφής, στην θέρμανση αλλά και τα αλλεπάλληλα χαράτσια τις έχουν πλήξει σημαντικά. Ταυτόχρονα η υποβάθμιση και  υποστελέχωση των περισσότερων Κέντρων Υγείας του νομού των Κυκλάδων αναγκάζει τους συμπατριώτες μας να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή την Σύρο για την υγειονομική και νοσηλευτική τους περίθαλψη. Επίσης θα πρέπει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα η χώρα μας, αφού το ποσοστό των γεννήσεων των Ελληνικών ζευγαριών είναι 1,1 ανά ζευγάρι ενώ ο δείκτης για την ανανέωση του πληθυσμού είναι στο 2,1 ανά ζευγάρι με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του έθνους μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλώ κ. Περιφερειάρχη να ασκήσετε τις απαιτούμενες πιέσεις και να αναλάβετε τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί το παραπάνω θέμα και η Κυβέρνηση να υλοποιήσει στις πράξεις και όχι στα λόγια τις υποσχέσεις της για τις τρίτεκνες οικογένειες».  
Με εκτίμηση, 
Κώστας N. Μπιζάς