Η Δημοκρατική Αριστερά δια του Γ. Παπαμανώλη, ενόψει εκλογών


Από το γραφείο του συνεργαζόμενου με τη «ΔΗΜ.ΑΡ» βουλευτή Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη (τ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκε πριν μερικούς μήνες εξαιτίας μη ψήφισης σκέλους του 2ου μνημονίου) δημοσιοποιήθηκε σήμερα 29/3 ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» οργάνωσης Σύρου. Η ανακοίνωση αφορά στις πολιτικές εξελίξεις ενόψει εκλογών:

«Η πλήρης και καθολική ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δώσουν δίκαιες και αποτελεσματικές λύσεις στην κρίση δανεισμού και χρέους που έπληξε την οικονομία της χώρας μας, έχει οδηγήσει στη μετακίνηση πολιτικών δυνάμεων στην Αριστερά και στον απεγκλωβισμό τους από τα εκβιαστικά νεοφιλελεύθερα διλήμματα του δικομματισμού. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΆ καλεί…


…τις δυνάμεις αυτές να συνταχθούν μαζί της, είτε μέσα από τις γραμμές της είτε δίπλα της, προκειμένου να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός σοσιαλδημοκρατικού μετώπου ισχυρού και δυναμικού. Ενός μετώπου ικανού να παρέμβει στη δημιουργία ενός σύγχρονου, δίκαιου και ανθρώπινου κράτους και μιας οικονομίας ανταγωνιστικής, βασισμένης στα εθνικά μας πλεονεκτήματα, με βιώσιμη ανάπτυξη και πράσινη συνείδηση.

Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του αγώνα είναι η ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ. Με φίλους/ες και συντρόφους/ισσες θα μετατρέψουμε την οργή και την απόγνωση σε στοχευμένες πολιτικές διεκδικήσεις. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς και καμία. Η ΔΗΜ.ΑΡ. θα είναι ανοιχτή σε κάθε προγραμματική συμφωνία σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα και ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Η ρεαλιστική και νηφάλια πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε ήδη ως αποτέλεσμα τις πρώτες προσχωρήσεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και τη δημιουργία της νέας διευρυμένης κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, με εκπροσώπους από το χώρο της οικολογίας, την οργάνωση των Ελεύθερων Πολιτών και ανεξάρτητους βουλευτές .

Είμαστε αισιόδοξοι πως ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δικαιώσουν την πολιτική μας θέση ότι η κυβερνώσα Αριστερά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΟΥ / ΚΥΚΛΑΔΩΝ