Ημερίδα στη Νάξο για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα από Περιφέρεια| Κριτική από Ν. Συρμαλένιο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου οργανώνουν την Πέμπτη 5/4 στη Νάξο, ημερίδα για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα στις Κυκλάδες. Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στα Δωδεκάνησα, χωρίς κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Με τη δημοσιοποίηση της ημερίδας, εκδόθηκε ανακοίνωση με κριτική από το συνδυασμό της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» με επικεφαλής τον Ν. Συρμαλένιο (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Με μια ολιγόλογη πρόσκληση που συνοδεύεται με το πλήρες πρόγραμμα, η Γραμματεία Ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μας ενημερώνει ότι από κοινού με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Νάξου, οργανώνουν την Πέμπτη 5/4  στη Νάξο, Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό στις Κυκλάδες, κάτι ανάλογο με αυτή που είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στα Δωδεκάνησα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης, προτιμούν το δρόμο του εντυπωσιασμού, αφού ενώ αρνούνται επίμονα μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το θέμα (όπως έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει), τώρα μας καλούν να συμετάσχουμε ως κομπάρσοι (χωρίς δικαίωμα λόγου) σε μια συζήτηση, για την οποία, ως περιφερειακό συμβούλιο δεν υπάρχει καμιά προετοιμασία και πολύ περισσότερο θέσεις, στόχοι και διεκδικήσεις που θα συνιστούσαν μια ολοκληρωμένη πολιτική.

Είναι φανερό ότι οι Ημερίδες αυτές όπως οργανώνονται, αποσκοπούν και μόνο σε μια φθηνή παρουσίαση πολιτικών που νομιμοποιούν τα τετελεσμένα και εξυπηρετούν αποκλειστικά προεκλογικές σκοπιμότητες των κομμάτων της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Στην προσπάθεια τους αυτή εμπλέκουν ακούσια ή εκούσια και το σύνολο των Δημάρχων των νησιών των Κυκλάδων, που καλούνται εντός δεκαλέπτου ο καθένας, να διατυπώσουν θέσεις που κατά κανόνα θα πεταχτούν και αυτές στον κάλαθο των αχρήστων, όπως έγινε όλες τις περασμένες δεκαετίες, όπου τη διακυβέρνηση της χώρας είχαν τα σημερινά συνεταιράκια του μνημονίου.  

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή στην Ημερίδα, οχι μόνο της παράταξης μας αλλά και του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, νομίζουμε ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί μόνο αν συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο και αποφασιστεί ουσιαστικά η συνολική συμβολή μας. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης».