Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Ο Τουρισμός εκπέμπει SOS | ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα αντί visa Schengen

  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) που δημοσιοποιήθηκε (28/3), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η ετήσια Γενική Συνέλευση του. Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, αναφέρθηκε …

…στα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και του κλάδου των τουριστικών γραφείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα, με βάση δύο άξονες:
1) την ανάληψη δράσης για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, και
2) την άρση του αντικινήτρου της visa Schengen.

Πρόταση του ΗΑΤΤΑ είναι η δημιουργία και λειτουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (electronic database for e-visas), στην οποία οι tour operators και τα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης θα καταχωρούν τα στοιχεία των πελατών τους που έχουν αγοράσει εκδρομές και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ε.Ε.  Στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση όλες οι Πρεσβείες και τα Προξενεία των χωρών μελών της Ε.Ε., στα οποία απευθύνονται οι δυνητικοί τουρίστες, κι έτσι θα επαληθεύονται εύκολα και γρήγορα όσοι ταξιδεύουν οργανωμένα, με επιβεβαιωμένες κρατήσεις, μέσω τουριστικών γραφείων.  Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Πολωνία.

Η πρόταση του ΗΑΤΤΑ έτυχε θερμής υποστήριξης από τους Υφυπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Γιώργο Νικητιάδη και Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος μάλιστα τη χαρακτήρισε «ιδεώδη λύση».
Προφανώς, πάμε για εκλογές.