Κ. Μπρεντάνος: «Το πάρτι της σπατάλης στις εκθέσεις συνεχίζεται»

Παρά τις συνεχείς γκάφες εις βάρος του κύρους του Δήμου, τα ψέματα για τη δήθεν προβολή του νησιού σε διεθνείς εκθέσεις και τις τεράστιες σπατάλες άνευ αντικρίσματος που μας έχει «γεμίσει» η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Δήμου Πάρου Μ. Χανιώτη, οι δημοσιεύσεις με ευθύνη της ίδιας για τα παραπάνω – με ύφος αυτοπροβολής – συνεχίζονται χωρίς καμία ντροπή.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο μαρτυρίας του προέδρου του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των επιχειρηματιών που κατέχουν ή εκμεταλλεύονται μικρές τουριστικές μονάδες (ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα). Στο κείμενο αυτό αποκαλύπτεται με ακρίβεια ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι αιρετοί που ακολουθούν την «πορεία» του Δήμου Πάρου O Πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ (Συνομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας) κ. Κων/νος Μπρεντάνος σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Φωτο: Ο πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ Κ. Μπρεντάνος

«Σε κάθε τουριστική έκθεση που διεξάγεται στο εξωτερικό, η Ελλάδα γίνεται περίγελος από το μεγάλο αριθμό παρατρεχάμενων, πολιτικών, αιρετών αξιωματούχων των δήμων και των περιφερειών και πληθώρα υπαλλήλων, που παριστάνουν τους «ειδικούς» στηχάραξη  της στρατηγικής μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού. Οι άνθρωποι δε βάζουν μυαλό και συνεχίζουν, με περισσή υποκρισία, να κοροϊδεύουν τους πολίτες ότι δήθεν στις εκθέσεις που παρευρίσκονται προσφέρουν υπηρεσίες για το συμφέρον τους.

Αλήθεια, γιατί δε μας λέτε κύριοι, είδατε και από άλλες χώρες τόσους πολλούς παρείσακτους, όσο εσείς, να γυροφέρνουν τα περίπτερα της έκθεσης χωρίς καμιά αρμοδιότητα;
Προφανώς και όχι, διότι οι άλλες χώρες δεν επιτρέπουν σε αναρμόδιους να ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων για να κάνουν προσωπικά ταξίδια,  ακόμα και αν πρόκειται για πολιτικούς, περιφερειακούς, αυτοδιοικητικούς, πόσο μάλλον αν πρόκειται για απλούς  υπαλλήλους. Διότι οι άλλες χώρες έχουν προνοήσει ότι στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πρέπει να πηγαίνουν ΜΟΝΟ αυτοί που ξέρουν και μπορούν να εκπροσωπήσουν και να προωθήσουν  τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους.

Όλοι οι άλλοι κάθονται στις καρέκλες τους και δουλεύουν σκληρά για να αναδείξουν τους προορισμούς τους μέσα από ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες, δημιουργώντας έτσι ελκυστικές αγορές που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών. Παρόλα αυτά, εσείς κύριοι αξιωματούχοι της καταχρεωμένης Ελλάδος συνεχίζετε το χαβά σας ….

Δε βάζετε μυαλό ούτε τούτη την ύστατη ώρα που οικονομικά βουλιάξαμε, ενώ εσείς συνεχίζετε να μην παράγετε έργο στον τομέα ευθύνης σας και να σπαταλάτε τα χρήματα που προέρχονται από τη σκληρή φορολογία του λαού και από τις περικοπές των μισθωτών και των συνταξιούχων για τα προσωπικά σας ταξίδια.
Έλεος πια, σεβαστείτε επιτέλους το λαό που σας εξέλεξε».

Κων/νος Μπρεντάνος
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.