Γ. Παπαμανώλης: Μία σταθερή πολιτική αξία των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες, εξομολογείται…


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλης δημοσιοποίησε σήμερα (26/3) ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε τη βουλευτική του σταδιοδρομία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και την κλείνει ως συνεργαζόμενος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φ. Κουβέλη, ιδιότητα με την οποία ζητά εκ νέου την ψήφο των Κυκλαδιτών. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο, με ορισμένα σατιρικά σχόλια του ιστότοπου μας, έτσι για το καλό:

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ
Ανεξάρτητος Βουλευτής Κυκλάδων
Συνεργαζόμενος με την Δημοκρατική Αριστερά

«Συμπατριώτισσα – Συμπατριώτη,

Τον Οκτώβρη του 2009 με τίμησες με την ψήφο σου να σε εκπροσωπήσω στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι το έκανα επαρκώς με γνώμονα πρωτίστως το συμφέρον της Χώρας, των πολιτών και των συμπατριωτών μου.
(σ.σ: Θέλουμε να μας δώσεις μία λίστα με προβλήματα που έλυσες ή που βοήθησες να λυθούν οριστικά για κάθε νησί των Κυκλάδων)

Σίγουρα, πολλοί συμπολίτες μας, μπορεί να πιστεύουν το αντίθετο. Εν μέρει μπορώ να τους δικαιολογήσω, γιατί άλλα είπαμε προεκλογικά και άλλα κάναμε μετά. Τα γνωρίζαμε εκ των προτέρων; Κάποιοι στα ανώτερα κλιμάκια ίσως, εγώ όμως όχι.
(σ.σ: Συγνώμη, εσύ πότε ακριβώς κατάλαβες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το 2009; Μόνο πριν τρεις μήνες που θα ψήφιζες το 2ο μνημόνιο;)

Το 2009 πολιτεύτηκα με χαρά θα έλεγα, για να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου και στο ποσοστό που μου αναλογεί και θα μπορούσα, την πατρίδα μου, τις Κυκλάδες μας, τους συμπατριώτες μου, στα πολλά και χρονίζοντα θέματα που ταλαιπωρούν τα νησιά μας δεκαετίες τώρα όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Μεταφορές, η Ανάπτυξη κ.λ.π.
(σ.σ: Δεν πρόλαβε όμως. Διαβάστε παρακάτω γιατί…)

Ξαφνικά και ενώ τα πανηγύρια της νίκης δεν είχαν κοπάσει, η Ελλάδα βγήκε βίαια από τον εθνικό μικρόκοσμο της μεταπολιτευτικής περιόδου, μετά από μια παρατεταμένη κρίση ελλειμμάτων και χρέους, η οποία μετατράπηκε σε οξύτατη κρίση δανεισμού.
(σ.σ: Αυτό είναι!!! Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισε ο κ. Παπαμανώλης και δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με τα θέματα των Κυκλάδων)

Η κρίση ανέδειξε την πλήρη ανατροπή της μεταπολιτευτικής αναδιανεμητικής δημοκρατίας μας που εξασφάλιζε την ισορροπία ανάμεσα στη διατήρηση ενός ανεκτού βιοτικού επιπέδου για τον λαό από τη μια και τη συντήρηση μιας χαώδους παραοικονομίας και δανεισμού από την άλλη.
(σ.σ: Αυτό το «πλήρη ανατροπή της μεταπολιτευτικής αναδιανεμητικής δημοκρατίας μας» μου το είχε πει και εμένα ο κ. Παπαμανώλης, μια φορά που πίναμε κάτι σούμες…Α, όλα κιόλα!)

Έφτασε ο Μάιος του 2010 και εμφανίστηκε το Μνημόνιο Ι, ως η ιδανική λύση για τη χώρα αφού οι αγορές δεν μας δάνειζαν, ο κρατικός κουμπαράς δεν είχε αποθέματα και το εκβιαστικό δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο  τέθηκε τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στους Έλληνες βουλευτές. Ήταν για μένα η καλύτερη λύση το μνημόνιο Ι και το υπερψήφισα; Σαφέστατα και ειλικρινά όχι.

Αλλά και ως νέος βουλευτής, με την απειρία μου αν θέλετε, αλλά και με δεδομένο ότι δεν εκφράστηκε από καμιά άλλη πολιτική δύναμη  κάποια άλλη σοβαρή πολιτική πρόταση που έδειχνε έναν άλλο δρόμο διαφυγής από την κρίση και που θα κόστιζε λιγότερο στον Ελληνικό λαό, δεν είχα άλλη επιλογή από την υπερψήφισή του.
(σ.σ: Μαθαίνουμε καινούρια πράγματα από τον κ. Παπαμανώλη και απαριθμούμε: 1) Ότι το μνημόνιο 1 «εμφανίστηκε», δηλαδή δεν πέρασε από την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ, δεν παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, απλώς εμφανίστηκε… 2) Οι αγορές δεν μας δάνειζαν, λέει ο κ. Παπαμανώλης, ξεχνώντας ότι οι αγορές δεν μας δάνειζαν γιατί επί μήνες το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του προδιατυμπάνιζαν ότι είμαστε για «φούντο». Αλήθεια, ο κ. Παπαμανώλης, όταν ως έμπορος ήθελε να δανειστεί από τις τράπεζες, πως το επιτύγχανε; 3) «Το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο μπήκε τόσο στους βουλευτές όσο και στους πολίτες» Μπα, τι λες κ. Παπαμανώλη; Ίδιες αντοχές για να ερευνήσει τα πράγματα έχει ένας πολίτης και ένας βουλευτής; Ξέρεις κανένα πολίτη που να του πλήρωναν τα έξοδα και το μισθό από την Ελληνική Βουλή και αυτός να μην είχε το χρόνο να μάθει τι συνέβαινε στην πραγματικότητα; Και αν δεν μπορείς να καταλάβεις, γιατί να σε εκλέγουμε για βουλευτή και να πληρώνεσαι; 4) «Καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν κατέθεσε σοβαρή πολιτική πρόταση» Καλά, εσείς κ. Παπαμανώλη μου, από μοναξιά βάλατε την προηγούμενη φορά υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, αν δεν προέκυπτε ο κ. Κουβέλης, δεν θα μαθαίνατε ποτέ ότι υπάρχει και το απλό «ΟΧΙ» στις επιλογές του ανθρώπου – βουλευτή;)

Στο μεσοδιάστημα αυτό μεταξύ μνημονίου Ι και ΙΙ αντιστάθηκα σθεναρά (σ.σ: Πότε καλέ και δεν το μάθαμε;) σε πολιτικές άδικες και σκληρές για τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες.

Καταψήφισα άρθρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος τόσο για τις κλίσεις στην δόμηση όσο και για την  μη δυνατότητα στο να ρυθμίσουν αυθαίρετες προσθήκες οι κάτοικοι των νησιών μας σε παραδοσιακούς οικισμούς με αποτέλεσμα κόποι μιας ζωής να μην μπορούν να μεταβιβασθούν στα παιδιά τους.
(σ.σ: Δηλαδή, ο άνθρωπος μιλάμε «έβαλε πλάτη» ακριβώς στα αντιμνημονιακά ζητήματα…)

Αν και κάποια συκοφαντικά κέντρα παραπληροφόρησης προσπαθούν να μειώσουν τη παρουσία μου και το κοινοβουλευτικό μου έργο, έχω με περηφάνια να δηλώσω ότι και γραπτώς με ερωτήσεις και αναφορές – επιστολές αλλά πολύ περισσότερο με προσωπικές παρεμβάσεις προσπάθησα πολύ για να βελτιωθούν καταστάσεις και γεγονότα στον τόπο μας, τόσο στην υγεία, στις αεροδιακομιδές, στην Παιδεία, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα, στις μεταφορές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές, για τους ιδιοκτήτες φορτηγών και Ταξί, για το Εφετείο και τις θέσεις των ειρηνοδικών, για τις τελωνειακές μονάδες των νησιών μας κ.λ/π.

Λύθηκαν όλα;  Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι.
(σ.σ: Λύθηκαν έστω κάποια; Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι. Λύθηκε έστω και κάτι; Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι).

Πετύχαμε περισσότερα;  Η απάντηση είναι όχι. Τι πετύχαμε λοιπόν;
(σ.σ: Θα σας πείραζε πολύ να πούμε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως;)

Αυτό που πετύχαμε στον αγώνα αυτό απέναντι σε Υπουργούς και Υπουργεία όπου με μόνιμη δικαιολογία την κρίση και τον άδειο κουμπαρά, ήταν ότι σε πολλά από αυτά καταφέραμε να μην τα απολέσουμε.
(σ.σ: Σε περίπτωση που δεν σας σκουντήσει κάποιος μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο, σας ενημερώνουμε ότι ήδη εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχει χάσει τη δουλειά του, την περιουσία του, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα τέτοια μικροπράγματα…)

Είναι σημαντικό αυτό; Πιστεύω πως ναι. Αν αναλογιστούμε το τι απωλέσαμε από τα κεκτημένα μας ως λαός, ως χώρα, ως εργαζόμενοι, ως συνταξιούχοι, ως νεολαία, ναι είναι σημαντικό. Ήρθε λοιπόν και η ώρα του Μνημονίου ΙΙ. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά από την εποχή του Μνημονίου Ι. Έχει περάσει σχεδόν 1 ½ χρόνος, όλοι μας γίναμε μάρτυρες μέτρων και τακτικών που δεν απόδιδαν και που δεν φώτιζαν το σκοτεινό τούνελ της περιβόητης εξόδου από την κρίση και ο λογαριασμός πάντα στους ίδιους αποδέκτες στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Ούτε ένας φοροφυγάς φυλακή, ούτε ένας πολιτικός στο σκαμνί.
(σ.σ: Ε, ωραία, τώρα που πιάστηκαν αρκετοί, γιατί δεν γυρίζετε στο ΠΑΣΟΚ; Αφού αυτό ήταν το μοναδικό πρόβλημα σας;)

Τα επιχειρήματα στέρεψαν, τα διλήμματα και ο εκβιασμός επιστρατεύτηκαν ξανά. Με μία διαφορά όμως, τώρα συμμετείχαν και αυτοί που εκ του ασφαλούς προγενέστερα αντιδρούσαν. Επιστρατεύτηκαν οι υποσχέσεις. Επιστρατεύτηκαν οι διαγραφές. Ποτέ δεν έβαλα τη συνείδηση μου σε διαπραγμάτευση.
Είπα Ναι στο Μνημόνιο Ι γιατί την δεδομένη στιγμή δεν έβλεπα άλλη λύση.
(σ.σ: Η συνείδηση του κ. Παπαμανώλη δεν λειτουργεί, αν δεν υπάρχουν «άλλες λύσεις», που να του αρέσουν προσωπικά;)
Είπα Όχι στο Μνημόνιο ΙΙ γιατί είδα ότι ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.
(σ.σ: Αφού είδες «το αδιέξοδο» στο μνημόνιο 2, σημαίνει ότι παραδέχτηκες το λάθος σου για το μνημόνιο 1. Αφού το παραδέχτηκες, γιατί δεν παραιτήθηκες για να αναλάβεις την ευθύνη του λάθους σου;)

Δεν μπορώ να ακολουθήσω κάτι που δεν με εκφράζει. Δεν μπορώ να υποστηρίξω κάτι για το οποίο η εμπειρία πλέον έχει δείξει ότι δεν οδηγεί πουθενά.
(σ.σ: Συγνώμη, λίγες σειρές πιο πάνω, έλεγες ότι ούτε το μνημόνιο 1 δεν σε εξέφραζε, αλλά το ψήφισες. Άρα, γιατί λες ότι «δεν μπορείς να ακολουθήσεις κάτι που δεν σε εκφράζει;» Μπορείς και παραμπορείς!)

Παρέμεινα ανεξάρτητος βουλευτής για να συνεχίσω να διεκδικώ μαζί με τους νησιώτες συμπατριώτες μου, με όλους αυτούς που συμπορεύτηκα στη μέχρι τώρα διαδρομή μου, αλλά και με όσους μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον, το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο μας και τη χώρα μας. Αποφάσισα στις επερχόμενες εκλογές να συμμετέχω στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Δημοκρατική Αριστερά και ο Πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης.
Σας καλώ όλους σε μια  προσπάθεια να δώσουμε ξανά δύναμη, ελπίδα, αξιοπρέπεια στις ζωές μας.

Σε μια προσπάθεια

  • Να μπορεί ο Κυκλαδίτης να μείνει στον τόπο του.
  • Να μπορεί να ελπίζει ο κάθε νέος και νέα στο νησί τους.

Οι εκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν την πρώτη φάση αποδόμησης, πολτοποίησης ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος, αυτού που αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης.
(σ.σ: Και στου οποίου την κομματική δομή συμμετείχες χωρίς καμία αντίρρηση και στη νομαρχιακή σου θητεία και στη βουλευτική…)

Η πρωτοφανής μετατόπιση των κοινωνικών στρωμάτων, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης άδειασε τις κομματικές πυραμίδες από την κοινωνική τους αναφορά και εκπροσώπηση και οδηγεί αναπόφευκτα στην ανασύνθεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Μια νέα κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, επιστημόνων, παραγωγών και παραγωγικών επιχειρήσεων θα αναδειχθεί ως συμμαχία όλων των δημιουργικών δυνάμεων για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.
(σ.σ: Μιλάμε για πολύ πρωτότυπες εξαγγελίες…)

Ένα νέο μοντέλο νεοελληνικού πολιτισμού (αξιών-προτύπων-συμβόλων) θα αναδειχθεί στην θέση του παλιού. Oι νέες γενεές της πατρίδας μας, σπάζοντας το φράγμα της πολιτικής απομόνωσης θα συμμετέχουν  ενεργά στην διαμόρφωση της Δημοκρατικής αναγέννησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η ανασύνθεση ενός πλουραλιστικού δημοκρατικού εναλλακτικού συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση διακυβέρνησης της Χώρας στα πλαίσια του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού αποτελεί το ζητούμενο για τον Ελληνικό λαό.
(σ.σ: Ξέρει ο κ. Παπαμανώλης από σοσιαλισμό. Τόσα χρόνια γι’ αυτόν δεν έδινε μάχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Αφού είναι γνωστό ότι, όταν τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, πρώτα έβαλε τον Παπανδρέου να τού ορκιστεί ότι θα εφαρμόσει τον «Δημοκρατικό Σοσιαλισμό», αλλά ο μπαγάσας τον γέλασε! Και που να δείτε τώρα με τον Κουβέλη… Ο κ. Παπαμανώλης αντί για καλημέρα στον Κουβέλη, του λέει: «Φώτη μη ξεχάσεις τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό! Μη με γελάσεις σαν τον ΓΑΠ…»)

Για όλα τα παραπάνω που με κάθε ειλικρίνεια σας εξέφρασα, σας καλώ όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Δημοκρατική Αριστερά και τον Φώτη Κουβέλη».

Με εκτίμηση
Γιώργος Ν. Παπαμανώλης
Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων
με την Δημοκρατική Αριστερά

Υ.Γ: Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι;
Αν δεν
είχατε καταντήσει το ΠΑΣΟΚ κουρελού,
αν δεν
είχαν κατρακυλήσει τα ποσοστά του και στις Κυκλάδες…

αν δεν ήξερες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται με τίποτα να βγάλει δεύτερο βουλευτή ή έστω και έναν…
Θα «το έστριβες» αγόρι μου για Κουβέλη με ελαφρά πηδηματάκια;

* Το σκέλος του κειμένου με τα γαλάζια γράμματα είναι σχόλια του ιστοτόπου μας.
Με τα μαύρα γράμματα είναι το ακριβές κείμενο του κ. Παπαμανώλη.