Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων Αθήνας με περιβαλλοντικό παιχνίδι στα σχολεία Πάρου & Αντιπάρου


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της, η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων ανακοίνωσε σήμερα 21/3 ότι θέλοντας να συμβάλει…


…στην ευαισθητοπoίηση της κοινωνίας μας και κυρίως της νεολαίας μας σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, συνεργάζεται με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα παρουσιάσουν το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το ΚΕΑΝ με τη στήριξη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας: Planetbook σε μαθητές γυμνασίου Πάρου και στους μαθητές του Δήμου Αντίπαρου στις 28 και 29 Μαρτίου 2012 αντίστοιχα.

Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων σε περιβαλλοντικά θέματα, συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.
Το περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook εξελίσσεται πάνω σε ένα δένδρο όπου υπάρχουν τρεις ζώνες :

  • Η γκρίζα ζώνη, όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»
  • Η ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής, όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας (GreenPeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS,      ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση) και
  • Η ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη

Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων, όπου ο παίκτης καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ , τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες». Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης. Όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μία δράση για το περιβάλλον(κλείσει κάποια συσκευή stand by κ.λ.π.). Στόχος να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ.
Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα μοιραστούν επιτραπέζια παιχνίδια Planetbook σε κάθε σχολείο.