Πάρος | Πιάστηκε να κλέβει εκκλησία στην Παροικιά

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του τμήματος Πάρου εχθές 21/3 το βράδυ, Έλληνας (όχι Παριανός) που «επισκέφθηκε» το νησί μας με σκοπό την κλοπή εκκλησιών, ξεκινώντας από τον Ταξιάρχη.
Συγκεκριμένα, ο 65χρονος πιάστηκε την ώρα που με έναν λοστό προσπαθούσε να ανοίξει…


Τα εργαλεία

…το εκκλησάκι στον παραδοσιακό οικισμό Παροικιάς. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο τμήμα για τα περαιτέρω. Διερευνάται η δράση του και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων εκκλησιών στις Κυκλάδες. Της ανάκρισης επιμελείται ο διοικητής της Πάρου κ. Γ. Αβραμίδης που έστερξε στο περιστατικό από εχθές (21/3) το βράδυ. Σκοπός είναι η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού εκφράζονται φόβοι ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με δυναμισμό τέτοια περιστατικά κατά ιστορικών μνημείων, υπάρχει κίνδυνος να πάρουν διαστάσεις επιδημίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Σύρου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα οικοδομικό εργαλείο (βελόνι), δύο κατσαβίδια, διάφορα αντίγραφα κλειδιών.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο 66χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης διάρρηξης Ιερού Ναού την 17-02-2012 στο Φιλότι Νάξου, από τον οποίο είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.