Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου για Πάρο και Αντίπαρο

Με ευθύνη του περιφερειακού συμβούλου της περιφερειακής ενότητας Πάρου – Αντιπάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π. Τζανακόπουλου, συντάχθηκε και δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πανηγυρικού εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης  Μαρτίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.
Ώρα 11: π.μ

Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Ενιαίου Λυκείου Πάρου, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.
Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους
Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και  Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου.

Ώρα 07:30

Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.


Ώρα 10:00 π.μ

  • Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο  Εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Παροικίας Πάρου κ. Αλβανός Δημήτριος.

  • Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ,  στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων.
Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάρου.
Ώρα 11:00 π.μ

Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.
Χώρος των επισήμων η εξέδρα απέναντι από το Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Μετά το πέρας της Παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα από τον  κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου  στο χώρο του A’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Ταμπουρατζής Σταύρος Εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου και βοηθός Τελετάρχη ο κος Κωνσταντίνος Σαρρής, υπάλληλος  της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.