Κ. Ροκονίδας καλεί Δημοτική Αρχή για την ακτοπλοΐα | Τι τα ρωτάς τα καημένα μωρέ Κώστα κι εσύ…

Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» (σ.σ: επικεφαλής Κ. Ροκονίδας) της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, δημοσίευσε σήμερα 13/3 ερώτηση που υπέβαλε προς την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη, σχετικά με το θέμα των προβλημάτων της ακτοπλοΐας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Κύριε Δήμαρχε,
Σας είναι γνωστό ότι τα δρομολόγια της BLUE STAR FERRIES, της εταιρίας που μονοπωλιακά εκμεταλλεύεται την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά, περικόπηκαν από 1/3/2012 και σχεδόν ταυτόχρονα, λόγω πλεύσης με μειωμένη ταχύτητα επιμήκυναν το ταξίδι προς και από την Πάρο κατά μία ώρα. Επίσης σας είναι γνωστό ότι παρά τη κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων πριν από ένα περίπου χρόνο η τιμή των εισιτηρίων δεν μειώθηκε και τώρα από 1ης Απριλίου 2012 αναμένεται νέα αύξηση των εισιτηρίων κατά  περίπου10%.

Επειδή θεωρούμε ότι οι Δήμοι των νησιών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δρομολόγιο  πρέπει να πάρουν θέση για μια τόσο αρνητική εξέλιξη και  να μην  το προσπεράσουν και αυτό όπως τόσα άλλα,
Ερωτάται η διοίκηση του δήμου Πάρου γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα αντίδραση, αν και πως σκέφτεται να αντιδράσει στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση και με πιο τρόπο;»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου
Κ. Ροκονίδας
Δημοτικός Σύμβουλος