Είναι ευτυχείς, μας έσωσαν πάλι!


Με την ευκαιρία σήμερα 8/3 της ολοκλήρωσης της προσυμφωνημένης διαδικασίας λογιστικής τακτοποίησης κερδών, τόκων και ανταλλαγών ζημιών με τις εγχώριες και διεθνείς τράπεζες και κεφαλαιούχους (το PSI), στο πλαίσιο του μνημονίου 2 που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου / Βενιζέλου – ΓΑΠ / Σαμαρά και άλλων που αποκαλούνται «πρόθυμοι», όλοι οι παραπάνω δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επιτυχημένη έκβαση της συμφωνίας ενεχυροποίησης της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, με την παράλληλη εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της.
Η πρώτη ανακοίνωση κόμματος που εκφράζει αντίθετη άποψη από την ευτυχισμένη των κυβερνόντων, ήταν του ΚΚΕ που δημοσιοποιήθηκε λίγο αργότερα από τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI

«Είναι πρόκληση κυριολεκτικά και αδιαντροπιά να χειροκροτά και να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ. Η εξέλιξη η οποία υπάρχει, αφορά πριν απ’ όλα στην προσπάθεια να κερδίσουν οι τράπεζες, να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα οι πιστωτές και η προϋπόθεση ήταν να αδειάσουν μέχρι τώρα την τσέπη του λαού. Υπονομεύουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού για πάνω από 30 χρόνια και χάριν αυτού του περίφημου PSI θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε.
Όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο δεν θα περιμένει τριάντα χρόνια για να τους πετάξει έξω, αλλά πολύ γρηγορότερα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής που δεν πρόκειται να ημερέψει με τίποτα γι αυτό ο λαός να τη βγάλει από τη μέση».