ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Ξανά για τον περιφερειακό με ομοβροντία για κακοτεχνίες

Επανήλθε χθες 7/3 με ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Αντιπάρου και ο δεύτερος συνδυασμός της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για το θέμα των φθορών που εμφανίζει το έργο του περιφερειακού του χωριού. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα είχε αναδείξει και ο πρώτος συνδυασμός της μειοψηφίας «Ενωτική Κίνηση Προόδου» άμα τη αναλήψει καθηκόντων του νέου επικεφαλής Γ. Βασιλόπουλου κάτι που επανέλαβε στις 6/3 με πρόσθετες φωτογραφίες. Ακολουθούν τα σχετικά κείμενα :


1. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ
Αντίπαρος, 7 Μαρτίου 2012
Προς:1. Το Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη Ι. 2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρούπο Κ.

Κοινοποίηση:
1.ΔημοτικήΠαράταξη «Ενωτική Κίνηση Προόδου»
2.Ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ

Θέμα: Περιφερειακός Δρόμος
Έχουν παρέλθει σχεδόν πέντε μήνες από την ολοκλήρωση των εργασιών στον περιφερειακό δρόμο Αντιπάρου, για την καλή ποιότητα του οποίου υπήρχαν και δημόσιες δεσμεύσεις από μέρους σας (του Δημάρχου). Διαπιστώνοντας ελλείψεις, φθορές, πιθανά σημεία κακοτεχνίας, καθώς και πρόσφατες παρεμβάσεις αποκατάστασης από μέρους του Δήμου, αιτούμαστε:

  • Να φέρετε άμεσα προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και διαλογική συζήτηση για την παρούσα κατάσταση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Σε αντίθετη περίπτωση καλείστε να μας απαντήσετε εγγράφως, και εντός των νομίμων χρονικών ορίων, για τις μέχρι σήμερα ενέργειές σας από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Για το Συνδυασμό «Μένουμε Αντίπαρο»
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Σκούρτης Σωτήρης

2. ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Σίγουρα ο περιφερειακός δρόμος στην Αντίπαρο θα γράψει την δική του ιστορία, αφού λίαν συντόμως, δυστυχώς για εμάς, θα μοιάζει με χιλιομπαλωμένη τράτα που τόσο εύγλωττα και στοχευμένα αναφέρει και το παραδοσιακό μας τραγούδι. Μετά την πρώτη λακκούβα, στο μόλις προ τετραμήνου ανακατασκευασμένο περιφερειακό, ήρθε να προστεθεί άλλη μία, ίσως σε λίγο καιρό να προστεθούν και άλλες.

Οι προχειρότητες της δημοτικής αρχής δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος, αντί να αναζητήσει και να αποδώσει ευθύνες, εκεί που ανήκουν, προσπαθεί με μπαλώματα να κρύψει την ανεπάρκειά της και τις λακκούβες στον περιφερειακό δρόμο που δημιουργήθηκαν μετά τις τελευταίες βροχές. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ξαναρωτάμε το κ. δήμαρχο:

Γιατί o συγκεκριμένος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία παρουσιάζει τόσες ελλείψεις και κακοτεχνίες; Ποιες ρήτρες κατά του εργολάβου προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις; Πότε και με ποιον τρόπο διενεργήθηκαν οι έλεγχοι καταλληλότητας καθώς και η συμμόρφωση του εργολάβου με τις προδιαγραφές;

Για την Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ιωάννης Βασιλόπουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού