ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΣΑΜΕ 2 | και για τα χαράτσια!

 Απόφαση καταπέλτης για τα χαράτσια και τους μνημονιακούς δημάρχους

Όσοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ανά την Ελλάδα δεν είχαν την ευαισθησία να σταθούν δίπλα στους δημότες τους στην υπόθεση των κοινωνικών και δικαστικών αγώνων για ανατροπή των καταχρηστικών αποφάσεων για την επιβολή φόρων και χαρατσιών εκ μέρους των μνημονιακών κυβερνήσεων, από την Παρασκευή 2 Μαρτίου βρίσκονται εκτεθειμένοι, γυμνοί και αξιοθρήνητοι πολιτικά έναντι των πολιτών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία:

1) χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη διακοπή παροχής ρεύματος σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι,
2) χαρακτηρίζει συνταγματική την επιβολή χαρατσιού ΜΟΝΟ αν έχει τον χαρακτήρα έκτακτης φορολόγησης και όχι μόνιμης, όπως επιθυμούσαν να την καταστήσουν οι μνημονιακοί δυνάστες μας εξωτερικού και εσωτερικού.

Με τους τελευταίους – τους μνημονιακούς δυνάστες –  είχαν συνταχθεί δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι πόλεων ανά την Ελλάδα, κυρίως όσοι ανήκαν στο «νεοΠΑΣΟΚ». Τέτοια ακριβώς είναι και η περίπτωση της δημοτικής αρχής Χρήστου Βλαχογιάννη στην Πάρο.

Ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης είχε αρνηθεί να συνδράμει τις ενέργειες των πολιτών της Πάρου, όπως πραγματοποιήθηκαν από την «Λαϊκή Επιτροπή» λέγοντας ότι δεν είναι λαϊκιστής και ότι τα χαράτσια πρέπει να πληρωθούν γιατί αποτελούν νόμο (Το επιχείρημα του δήθεν λαϊκισμού, είναι γνωστό ότι αποτελεί το επικοινωνιακό εφεύρημα των έμμισθων γραφείων πολιτικών συμβούλων που έχουν προσληφθεί από την τρόικα και την κυβέρνηση για να επιβάλουν το μνημόνιο και επικοινωνιακά στους πολίτες. Έχουν λοιπόν συμβουλέψει όλους τους μνημονιακούς πολιτικούς «κεντρικούς» και τοπικούς να το αποδίδουν ως κατηγορία, σε όποιον αντιδρά στα μνημονιακά μέτρα).

Βεβαίως, τώρα με την απόφαση του ΣτΕ απογυμνώνεται από νομικά επιχειρήματα τόσο η μνημονιακή κυβέρνηση, όσο και οι «μνημονιακοί γκαουλάιτερ» δηλαδή οι δήμαρχοι που στηρίζουν τοπικά τις μνημονιακές πολιτικές κατά των πολιτών τους.
Επιπλέον, απογυμνώνονται και πολιτικά οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι, γιατί αποδεικνύεται ότι έχουν αξία οι αγώνες και όχι η παράδοση άνευ όρων μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί στις κυβερνήσεις και στους κυβερνητικούς που τους στηρίζουν για να κρατούν τις θέσεις τους και τους μισθούς τους.