Κριτική Γ. Βρούτση για την τακτική Ευ. Βενιζέλου

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σήμερα 5/3:

«Ξεπερνούν κάθε όριο οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις του κ. Βενιζέλου και του κόμματός του, που στην προσπάθειά τους να διασωθούν πολιτικά, μεταθέτουν, ακόμα και την είσπραξη των φόρων, για μετά τις εκλογές.
Δέστε τι γίνεται με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για πότε τις μετέφεραν.
Δέστε τι γίνεται με το ΕΤΑΚ του 2009, το ΦΑΠ του ’10 και του ’11, που ενώ είναι έτοιμα δεν τα στέλνουν.
Και όλα αυτά για να φορτώσουν τα λάθη τους στην επόμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς, όμως, σε βάρος της χώρας μας».

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Μωρέ Γιάννη μου, δεν αφήνεις την κριτική, μήπως τυχόν βρεθείς υφυπουργός σε κανέναν Πασόκο από κάτω;

Στη Βουλή η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου Σαντορίνης

Την έντονη ανησυχία του για το αδικαιολόγητο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, εξέφρασε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (α.π. 6229/2-3-2012) ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης. Στο κείμενο της ερώτησης του, ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι :

«Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που δυστυχώς μετά το τραγικό ατύχημα της κατάρρευσης του στεγάστρου το Σεπτέμβριο του 2005 παραμένει κλειστός για το κοινό. Σήμερα, έξι χρόνια μετά και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων του νησιού, αλλά και το γεγονός ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί από το φθινόπωρο του 2011 (!!!), ο χώρος εξακολουθεί να παραμένει αδικαιολόγητα εκτός λειτουργίας.

Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση, στερεί από τα εκατομμύρια των επισκεπτών του νησιού τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, ενώ παράλληλα έχει εξαντλήσει την υπομονή των κατοίκων του νησιού, που εδώ και χρόνια περιμένουν υπομονετικά την αποκατάσταση του έργου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρότι γνωρίζει το θέμα εδώ και καιρό δεν κάνει τίποτα για να το επιλύσει, με αποτέλεσμα ένας αρχαιολογικός χώρους, με μεγάλη εθνική σημασία για τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας να παραμένει αδικαιολόγητα κλειστός.

Για το λόγο αυτό, κάνω έκκληση στον αρμόδιο υπουργό κ. Γερουλάνο να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο θέμα, εξηγώντας αφενός τους λόγους που κρατούν μέχρι σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου κλειστό και αφετέρου ξεκαθαρίζοντας το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του. Επαναλειτουργία, που θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τη φετινή τουριστική περίοδο».