Η Νέα Δημοκρατία για τον τουρισμό | Τι λέει η Όλγα στον Παύλο | βασιλικοί διάλογοι

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση της αρνητικής δημοσιότητας και την ευκαιριακή προβολή και προώθηση ελληνικού τουρισμού  στο εξωτερικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι διαρκείς διαδηλώσεις, οι συχνές απεργίες, τα βίαια επεισόδια και οι ταραχές, έχουν πλήξει τη φήμη της χώρας και της πρωτεύουσας ειδικότερα στην τουριστική αγορά. Το έχουμε πει επανειλημμένα, ότι αν δεν αναληφθούν άμεσα δράσεις, θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες. Χρειάζεται αφενός να καταρτιστεί συγκεκριμένος αναπτυξιακός σχεδιασμός με μέτρα που θα εφαρμόζονται, αφετέρου μια ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία θα ρίχνει βάρος στη διαχείριση της αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει κάθε τόσο η χώρα.

Δυστυχώς, όσα και αν λέμε, δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες αυτές. Αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον ελληνικό τουρισμό δεν υπάρχει. Οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκύπτουν σποραδικά. Δεν υπάρχει στόχευση. Δεν προχωράει η υλοποίηση μέτρων. Δεν υπάρχει καν τουριστική πολιτική. Ομοίως, δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα να διορθωθεί το προφίλ της Ελλάδας που επί μήνες δυσφημίζεται ανά τον κόσμο και προβάλλεται ως χώρα βυθισμένη στην ανομία και το χάος.

Πρόσφατα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πραγματοποίησε ταξίδι στο Λονδίνο. Ωστόσο, η εκεί παρουσία του στα μέσα, ήταν ακόμα μια ενέργεια απρογραμμάτιστη, ευκαιριακή, αυθόρμητη. Δεν προέκυψε από κάποιο σχεδιασμό. Δεν εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης επικοινωνιακής στρατηγικής με συγκεκριμένη στόχευση, δράσεις, προσδοκώμενα αποτελέσματα. Έγινε στο πλαίσιο δημοσίων σχέσεων, αμφίβολης αποτελεσματικότητας για τη χώρα, τη βαριά πληττόμενη από την αρνητική δημοσιότητα Αθήνα και τουρισμό της.  Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο».

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: 1) Γιατί δεν του καταθέτεις το δικό σου σχέδιο; 2) Πόσα νομίζεις ότι μπορεί να κάνει ο Γερουλάνος; Αν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, δεν θα το είχε κάνει;