Θάνατος Παριανού καπετάνιου στο Βίντσι Παροικιάς

 Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 18 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας στο Βίντσι;
Τι γίνεται στο Κ.Υ. Πάρου;

Την Κυριακή 12/2 το πρωί έγινε γνωστό ότι απεβίωσε ο καπετάνιος, Νίκος Πατέλης, του πλοίου «ΚΑΛΥΨΩ», ένα από τα µικρά φορτηγά που προσεγγίζουν τακτικά το λιµάνι της Παροικιάς εδώ και χρόνια για να µεταφέρουν τα αδρανή υλικά από τα λατοµεία «ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ».
Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκοµείο της Αθήνας, ως συνέπεια…

…ατυχήµατος που είχε στην Πάρο.

 

Η ασφάλεια στο Βίντσι

Συγκεκριµένα, το βράδυ της 11/02/12 γύρω στις 10:00 προσπάθησε µαζί µε την σύζυγο του να εξέλθει από το πλοίο. Η σύζυγος του κατέβηκε, όµως ο ίδιος παραπατώντας έπεσε µεταξύ του µόλου στο Βίντσι Παροικιάς και των «πλευρών» του πλοίου. Χτύπησε το κεφάλι του στο πίσω µέρος και µετά έπεσε στο νερό. Αµέσως κατέφθασαν διασώστες από το Κέντρο Υγείας και του αποκατέστησαν την αναπνοή, καθώς βρισκόταν στο νερό λιπόθυµος. Με την βοήθεια και άλλων, µεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

 

Στο Κέντρο Υγείας

Μεταξύ 10:15 και 02:30 δεν γνωρίζουµε τι έγινε στο Κέντρο Υγείας. Αυτό που γνωρίζουµε είναι ότι ο άνθρωπος είχε την ανάγκη να ταξιδέψει για κεντρικό νοσοκοµείο (εντατική κλπ). Και αυτό το γνωρίζουµε από το αποτέλεσµα. Διότι στις 2:30 τη νύχτα της Κυριακής 12/2 άρχισε η µεταφορά του για το αεροδρόµιο Πάρου, προκειµένου το Βελέντζειο αεροπλάνο – ασθενοφόρο να τον µεταφέρει στην Αθήνα. Τελικά, ο άνθρωπος κατέληξε µερικές ώρες αφότου έφτασε σε νοσοκοµείο της Αθήνας.

Την Τρίτη 14/2 έγινε η κηδεία του ανδρός. Την ίδια ηµέρα η εφηµερίδα µας (14/2) υπέβαλε τα παρακάτω ερωτήµατα, αφενός στο Κέντρο Υγείας Πάρου, αφετέρου προς το Λιµεναρχείο και το Λιµενικό Ταµείο:

α) γιατί παρέµεινε επί ώρες ο σοβαρά τραυµατισµένος καπετάνιος στο Κέντρο Υγείας, µέχρι να κληθεί το «Βελέντζειο» αεροπλάνο – ασθενοφόρο για να τον µεταφέρει σε νοσοκοµείο της Αθήνας; Να τονίσουµε ότι παράπονα για την παρατεταµένη παραµονή σοβαρού περιστατικών στο Κέντρο Υγείας διατυπώθηκαν πριν λίγες ηµέρες και για την περίπτωση πρώην κοινοτάρχη της Αντιπάρου, ο οποίος περίµενε για την µεταφορά του στην Αθήνα 24 ώρες. Η εφηµερίδα µας περιµένοντας τις απαντήσεις των αρµοδίων, έχει κοινοποιήσει τα ερωτήµατα της στην Εισαγγελία Σύρου,

β) αν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες ασφάλειας για το προσωπικό του πλοίου και τους συνεργαζόµενους (οδηγοί, φορτηγά) που πραγµατοποιούν εργασίες στο στενό µόλο στο Βίντσι Παροικιάς.