Μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα, αλλά υπάρχουν λύσεις για επιστροφή στον Πειραιά

Από το Λιμεναρχείο Πάρου κοινοποιήθηκε ανακοίνωση με προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι ακόμα και αν υπάρξει απαγορευτικό απόπλου την Καθαρά Δευτέρα, επειδή από αύριο Κυριακή 26/2 θα έχει ελλιμενιστεί για διανυκτέρευση στη Σαντορίνη το Blue Star Naxos, οι επισκέπτες του τριημέρου στα νησιά μας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν προς Πειραιά στις 27/2 προκειμένου και το πλοίο να μπορεί να προσδέσει σε ασφαλές λιμάνι.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η έγκαιρη εξασφάλιση εισιτηρίου.
Ακόμα μία σημαντική επισήμανση είναι ότι αύριο το απόγευμα 26/2, από Πάρο για Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο του Λιμεναρχείου Πάρου:

1.Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή μας, από τη νύχτα της Κυριακής (26-02-2012) προς Καθαρά Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και την ενίσχυση των βόρειων ανέμων, η ένταση των οποίων θα φθάσει τα 8 με 9 ΜΠΟΦΟΡ.
2. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης (28-02-2012).
3. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου και πρόσφορου μέτρου ασφαλούς αγκυροβολίας – πρόσδεσης όλων ανεξαιρέτως των σκαφών (αλιευτικών, αναψυχής, εμπορικών, ταχυπλόων, τουριστικών κ.λπ), που βρίσκονται στους λιμένες της Πάρου και της Αντιπάρου, ενώ επίσης, για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται να μη μεταβαίνουν, ασκόπως, στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους.
4. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας και στο Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2284021240 και 2284061485, αντίστοιχα).