ΚΚΕ Πάρου: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακίζουν και κοροϊδεύουν τους νησιώτες


Ανακοίνωση με περιεχόμενο την έντονη κριτική κατά τον βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των Κυκλάδων για την υπόθεση του ενδεχόμενου κατάργησης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, δημοσιοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Κομματική Όργάνωση Βάσης του ΚΚΕ Πάρου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με το ένα χέρι ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα και με το άλλο ζητούν συγχωροχάρτι, παριστάνοντας ότι «ενδιαφέρονται» δήθεν για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων,αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά. Στις 15 Φεβρουαρίου, έγινε άτυπη διακομματική σύσκεψη στην αίθουσα  Γερουσίας της Βουλής με την συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ κα του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου. Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν…

…τα προβλήματα των νησιών, που η πολιτική τους προκαλεί, με έμφαση στο θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, όπως προβλέπει το μνημόνιο που ψήφισαν οι ίδιοι που χτες συμμετείχαν στη σύσκεψη! Στη συνάντηση δε συμμετείχε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ καταψήφισε και αντιπάλεψε το μνημόνιο για να μην περάσουν αυτά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στον ΦΠΑ και για τα νησιά του Αιγαίου.
Έχουν το θράσος μάλιστα, αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο, να στέλνουν ανακοινώσεις στα τοπικά ραδιόφωνα, εφημερίδες και blogs, και να ισχυρίζονται ότι θα παλέψουν για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Πρωτοβουλίες τέτοιου είδους όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη των νησιωτών αλλά προσπαθούν να τους κλείσουν και τα μάτια.
Τόσο υποκριτές, τόσο αδίστακτοι είναι. Που νομίζουν ότι απευθύνονται;
To KKE επανειλημμένα πρόβαλλε και διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη και υπηρεσίες που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Από αυτή τη σκοπιά, η μόνη συνεπής στάση που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων των νησιών είναι η θέση του ΚΚΕ.
Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012