Η ΝΔ «θρηνεί» για τον τουρισμό, αλλά ψηφίζει μνημόνια για την εξαθλίωση των πολιτών που εξυπηρετούν την υποδοχή του τουρισμού

 

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο (σ.σ:Αυτόν τον συγχώρεσε τελικά ο Παπαδήμος. Προφανώς, δεν μπορούσε να βρει άλλον τόσο ανάξιο για αντικαταστάτη), σχετικά με την αρνητική δημοσιότητα της Αθήνας μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, έκανε σήμερα 23/2 την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, η Αθήνα φιγουράρει και πάλι στα διεθνή Μέσα ως εμπόλεμη ζώνη. Οι αρμόδιοι αδυνατούν να εγγυηθούν τη δημόσια ασφάλεια και να προστατέψουν τις περιουσίες των Αθηναίων. Η Αθήνα προβάλλεται και πάλι αρνητικά.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι; (σ.σ: Δηλαδή ποιος θέλεις να κάνει κάτι; Ποιος έκανε κάτι όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και κάηκε η Αθήνα). Γιατί δεν σπεύδει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αποκαταστήσει τη φήμη της Αθήνας, που διασύρεται ως τουριστικός προορισμός; Γιατί δεν βλέπουμε να κινητοποιείται η Επιτροπή για Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό, και αν κινητοποιείται, γιατί δεν βλέπουμε αποτελέσματα; (σ.σ: Μήπως να σκεπτόσουν ότι με ένα εκατομμύριο ανέργους και 2,5 εκ. να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν μπορείς να περιμένεις τα αστικά κέντρα να είναι ήσυχα; Μήπως, να μην είχαν φέρει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την χώρα σε αυτή την κατάσταση;)

Γιατί αφήνουμε τους Βρετανούς, για παράδειγμα – όπως γράφεται σε μερίδα του Βρετανικού τύπου – να φτάνουν στο σημείο να προειδοποιούν όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να ενημερώνονται καθημερινά για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση, ώστε να μην εγκλωβιστούν σε διαδηλώσεις και ταραχές; (σ.σ: Μήπως τα ρωτάς αυτά, για να καταλήξεις σύντομα να ζητάς κατάργηση της διαμαρτυρίας, αστυνομοκρατία και τανκς;)

Αυτή η απραξία και η αποστασιοποίηση από το πρόβλημα είναι πιο σοβαρή και πιο κατακριτέα από το ίδιο το πρόβλημα. Η Αθήνα έχει ταυτιστεί με πρωτεύουσα ταραχών και κινδυνεύει με εκτοπισμό από τη διεθνή τουριστική αγορά αν δεν αναλάβουν οι αρμόδιοι της ευθύνες τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού». (σ.σ: Μήπως να μας έλεγες πως θα διαχειριζόσουν εσύ το πρόβλημα βήμα προς βήμα. Και δεν εννοούμε με προτάσεις τύπου «θα συγκαλούσα σε συνεδρίαση την τάδε επιτροπή». Τι εισήγηση θα έκανες να μας πεις. Αυτό να κάνεις, ντί να βγάζεις ανακοινώσεις και να ρωτάς τα αυτονόητα στην Βουλή;)

  • με μπλε χρώμα σχόλια του ισοτόπου μας